základní skupiny - skupina G, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

NK Rijeka - Sevilla FC 2:2

Sevilla v dramatickém utkání s domácí Rijekou měla být jasným favoritem, ale dnešní výkon si za rámeček nedá. Nad Rijekou sice vedla, ale i díky červené kartě pro Kolodziejczaka prohrávala. Nakonec ji spasil střídající Stéphane Mbia, který srovnal.

Rijeka možná nebyla považována za favorita tohoto utkání, ale prakticky celým jeho průběhem kráčela neomylně a sebevědomě. První minuty sice patřily Seville, ale ta své šance neproměnila a tvrdě za to platila. Nejprve se k míči dostal obránce Coke, který namířil tvrdou ránu směrem brankáře Vargiće. Ten byl v centru dění také o minutu později, kdy musel skvělým zákrokem likvidovat akci a zakončení od Josého Reyese.

Ever Banega se mohl stát spoluautorem na brance, ale jeho kolmici nabíhající Iago Aspas neproměnil v první gól. Banega následně fauloval Cvijanoviče, domácí rychle rozehráli a o střelu se pokoušel Jugovič. Jeho rána byla ale zablokovaná obranou hostí. Přesto se Sevilla ujala vedení. Po pětadvaceti minutách se Tomečakovi nepovedlo odpálit centr do vápna, čehož využil Iago Aspas, otočil se kolem marně stíhajícího Leškoviće a bez problémů zakončil k tyči - 1:0.

Ever Banega byl velmi aktivním hráčem Sevilly a z pozice středního záložníka pokrýval nejen protiútoky soupeře, ale především zahajoval útoky Sevilly. V dalším takovém zakončoval sám, ale po centru Iborry byl ve vápně odzbrojen přesilou protihráčů. Krameričova rána byla opět zablokovaná pozornou obranou a nic nenasvědčovalo tomu, že by se v utkání mělo udát něco výrazně dramatického.

Ještě méně pravděpodobné se to zdálo poté, co Sevilla velmi aktivně vstoupila do druhé půle. Coke přesprintoval svého strážce a odcentroval. Míč se dostal po chybě Leškoviče na kopačky Aleixovi Vidalovi, který jej ale poslal příliš vedle. Jak rychle se mohou věci změnit, ukázala minuta jednapadesátá. Pronikajícího protihráče ve vlastní šestnáctce fauloval Timothée Kolodziejczak a sudí mu ukázal bez váhání kartičku červené barvy. Z nařízené penalty se Andrej Kramarič nemýlil a chorvatský celek srovnal krok i stav utkání. Brankář Beto se sice natahoval po míči, ale nakonec na něj nedosáhl.

Tento okamžik znamenal pro Sevillu obrovský problém, protože se v deseti zatáhla a pokoušela se vyrážet d útoků jen z protiúderů. Toho mohla Rijeka využít po pěti minutách, když se do šance probíjel kapitán Jugovič, ale štěstí mu nepřálo a zamířil vedle. Ani z následné akce nemůže mít Sevilla dobrý dojem, protože chybělo velmi málo, aby se Mitrović prosadil.

Rijeka dokázala využít početní výhodu a s tím související únavu hostí dvacet minut před koncem. Na kolmici si naběhl Andrej Kramarič, zasekl si míč, a neomylně našel v blízkosti penaltového puntíku nabíhajícího Zorana Kvržiče. Pro něj už nebylo problémem dopravit míč do sítě a Rijeka otočila vývoj utkání ve svůj prospěch - 2:1.

Brankáře Beta mohl posléze překonat také Moisés, ale s jeho střelou si zkušený Portugalec nakonec poradil a míč vyrazil. Moisés se hnal do dalšího rychlého útoku domácích, ale ani napodruhé si na Beta nepřišel. Na hráčích španělského favorita byla znát nervozita, takže se častěji dopouštěli nedovolených zákroků. To byl také případ Cokeho, který však za faul na Krameriče kartu neviděl. Viděl ale šanci svého týmu, která skončila vyrovnávací brankou.

Sevillu spasilo duo střídajících hráčů. Benoit Trémoulinas centroval do vápna, kam si naběhl Stéphane Mbia a v první minutě tříminutového nastavení se mohl radovat. Gól vstřelil v premiérovém utkání prvního kola a dařilo se mu také dnes večer - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla by měla vyhrát - 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
EverlastD

1:1 .......zeby prekvapko :-P ??

Reagovat
smazaný uživatel

zas takové překvápko by to rozhodně nebylo..Sevilla neni už to před roky a Rijeka poslední 2 roky hraje velice dobře !

Reagovat
smazaný uživatel

není už to před roky, ale ve španělsku jim to docela jde a v EL jsou obhájci

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tipy sportovnich utkáních na jindratip.webnode.cz ...zatim velmý úspěšné doufam,že to tak bude pokračovat.děkuji za podporu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele