1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Beşiktaş JK 1:0

Super Mario opět spasil Liverpool. Reds v utkání s Besiktasem neměl příliš navrch, neměl kvanta šancí. Přesto nakonec díky dobré prací Ibeho a proměněné penaltě Balotelliho zvítězili nad tureckým soupeřem 1:0 a do odvety jde v příjemné pozici. Istanbulský celek měl největší šanci v podání kanonýra Demby Ba, který spálil samostatný nájezd.

Mario Balotelli konečně začíná splácet 16 milionů liber, které do něj Liverpool investoval loni v létě. V Premier League rozhodl vítězným gólem o cenné výhře 3:2 nad silným Tottenhamem a nyní se postaral o další těsný triumf. Za celou profesionální kariéru proměnil kontroverzní fotbalista 27 z 29 pokutových kopů.

V počátku utkání byl Liverpool aktivnější a už po třech minutách se náhradní gólman Gönen musel činit, aby vychytal Sturridgovu střelu z takřka nulového úhlu. To však bylo z prvních minut zoufale všechno, co fanoušky na Anfield Road mohlo alespoň částečně zvednout ze sedadel.

Besiktas mohl jít do vedení v pětatřicáté minutě. Dobrou práci Demby Ba vyšperkoval perfektním pasem do uličky Sahan a senegalský forvard uháněl sám na Mignoleta. Pod tlakem se však rozhodl pro střelu už z hranice šestnáctky a brankář Liverpoolu skvělým zákrokem vyškrábl míč na roh.

Krátce po změně stran si obrovskou příležitost vypracovali i domácí. Hendersonův pas přerušil Gönen, ale míč se odrazil jen k Adamu Lallanovi, před níž prakticky zívala prázdná brána. Pozici však měl anglický záložník poněkud ztíženou a klíčový dotyk se mu nezdařil - míč poslal vysoko nad břevno.

Přesto se Liverpool nakonec radoval z nejtěsnější možné výhry, a to zásluhou mladíčka Jordona Ibeho - objevu posledních týdnů Premier League. 19letý křídelník ve vápně sedm minut před koncem přepadl přes obránce Besiktase Ramona a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. O míč se sice s Mariem Balotellim chvíli přetahoval Jordan Henderson, ale italský forvard merunu nakonec uhájil a s ledovým klidem ji uklidil na druhou stranu, než gólman Gönen skákal.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
Adhol

2:0

Reagovat
LokoLFC

2:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
cepinzcegamy

tady sázkově přemýšlím jen nad tím, jestli tam nasolit penaltu, anebo ruďošku

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza jak vyšitá

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
M1ck0

6:1

Reagovat
LokoLFC

výhra je výhra, asi tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele