1/16 finále - odvety
26.02.2015 19:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Legia Varšava - AFC Ajax 0:3

Fotbalisté Ajaxu sice předvedli v úvodním zápase vyřazovací fáze Evropské ligy rozpačitý výkon a v domácím prostředí porazili trápící se polskou Legii s velkým štěstím pouze 1:0. Ovšem nyní na půdě soupeře vsítili dvě branky během úvodní čtvrthodiny a svůj náskok pojistili krátce před přestávkou, ve druhém dějství už pouze kontrolovali výsledek. Hlavním hrdinou se stal opět polský forvard Arkadiusz Milik.

Tento talentovaný teprve dvacetiletý fotbalista táhne v tuto chvíli věhlasný celek z Amsterdamu. Skórovat dokázal v úvodním duelu proti Legii, pak zajistil bod s Tilburgem po remíze 1:1 a teď dokázal zacílit hned dvakrát. V letošní sezóně má na kontě už třináct vstřelených branek. Přitom do první šance se dostali domácí už v 7. minutě, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Jodłowiec.

Jeho prudkou ránu z velké vzdálenosti doprostřed branky dokázal gólman Cillessen sklepnout před sebe a poté schoval míč do rukavic před dorážejícím protihráčem. Ihned na to ale udeřil z ničeho nic právě Milik v 11. minutě. Po dlouhém nákopu hostujícího gólmana převzal míč na vlastní polovině, poté se s ním dostal až na hranici pokutového území a po následné kličce vypálil přímo pod horní tyčku, gólman Kuciak byl naprosto bezmocný.

Neuběhly ani dvě minuty a vedení Ajaxu pojistil Nick Viergever. Po přímém volném kopu z levé strany se po souboji Kuciaka s Veltmanem dostal k hlavičce z pěti metrů a ve výskoku dokázal rozvlnit síť. Domácí mohli snížit zhruba deset minut před přestávkou, kdy po pasu do šestnáctky tečoval míč směrem k vlastní brance Ricardo van Rhijn, stačil se ale ještě vrátit a na poslední chvíli odkopl míč z brankové čáry do bezpečí.

Postup Ajaxu pečetil ve 43. minutě svou druhou brankou v utkání Milik. Ten se po krásné kolmé přihrávce Kishny vyhnul nedovolenému zákroku a ihned na to vypálil pod tělo Kuciaka, míč šel přímo k levé tyčce. Po změně stran hosté pečlivě bránili, ovšem zhruba dvacet minut před koncem mohla Legia snížit. Po nepovedeném odkopu Cillessena vypálil z deseti metrů Kucharczyk, jenže zamířil příliš vysoko. A když v 83. minutě po rohovém kopu a následné hlavičce Jodłowiece z hranice brankového území vytáhl neskutečný zákrok na brankové čáře právě gólman Ajaxu, tak se skóre již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip oba gól.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
AjaxFans

Pří naší formě bych si přál 0:1 .Legie měla velkou smůlu,že u nás z vyložených šancí nedala gol.Musíme postoupit

Reagovat
smazaný uživatel

K.rvy polské A je po zápase během 13.min ! A litr v řiti!

Tak nesnáším ty poláky a stejně je vsadím

Dobře mi tak no

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež mám 1tku, ale za pár centov, nechápem čo tam stvárajú, veď na Ajaxe mali kopec tutoviek.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo právě. Sem si myslel,že oslabený Ajax dají,ale díval sem se do stavu 0:2 ( 13.min) a katastrofa! Navíc prázdné tribuny a nuda fotbal!

Reagovat
Stiksxx

Klobouček Ajax. Ještě kdyby tak Feye postoupil.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele