základní skupiny - skupina B, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

HJK Helsinky - Club Bruggy 0:3

Domácí premiéra v Evropské lize se fotbalistům HJK Helsinky vůbec nepovedla. Po porážce v Kodani utrpěli další porážku, tentokráte jim tři branky nasázely Bruggy. Hostům ke třem bodům nestačil nijak oslnivý výkon, ale na co sáhli, to proměnili v gól. A jsou tak díky hladkému vítězství dokonce první ve skupině B.

Oba týmy vystřelily na branku ve čtyřech případech, ale byl to pouze belgický celek, kterému se postupně podařilo skórovat hned třikrát. Helsinky podobně jako v prvním kole v Dánsku i tentokráte vyšly střelecky naprázdno a s jejich možným postupem do další fáze to aktuálně nevypadá vůbec dobře.

Bruggám rozhodně pomohla úvodní trefa z 19. minuty, která byla pro jejich soupeře dosti smolná. HJK nedokázal Gedozův centr z rohového kopu odkopnout do bezpečí, takže se ke střele dostal Refaelov. Ve snaze zabránit neštěstí se do této situace namíchal záložník Heikkinen, jenž míč tečoval do vlastní svatyně.

Mužstvo Miky Lehkosua se v žádném případě nesložilo a sympaticky se snažilo o vyrovnání, jenže vyzrálejší belgický tým většinu jeho akcí zkušeně pokryl. Hosté naopak čím dál více spoléhali na rychlé brejky. Do šancí se tak dostali Gedoz s Oularém, ovšem oba minuli, De Sutter rovněž neuspěl, a nepotrestal tak chybu Sorsy.

V 70. minutě se Bruggám podařilo navýšit náskok. Gedoz poslal z levé strany přihrávku do vápna na nabíhajícího si De Suttera, jenž sice napoprvé gólmana Doblase nepřekonal, napodruhé už však ano. O osm minut později nakonec pečetil tři body z povedeného přímého kopu De Bock.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bruggy si přivezou bod - 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

je ked fandim inemu mestskemu timu (fc viikingit), tak preco nie. hjk su v laufe, titul maju, teraz je u nas kus kosa, ja osobne to vidim na vcelku realny kriz 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele