základní skupiny - skupina H, 3. kolo
23.10.2014 18:00 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

FK Krasnodar - VfL Wolfsburg 2:4

V Krasnodaru dnes padly dva milníky - domácí celek letos poprvé v Evropě prohrál před vlastními fanoušky, hostující Wolfsburg si zase připsal premiérové vítězství ve skupině. Hrdinou zápasu byl autor dvou gólů Kevin De Bruyne.

Zpočátku to vypadalo, že si Krasnodar domácí suverenitu udrží - ruský celek zmáčkl německého oponenta opravdu slušně a vypadalo to, že se pouze čeká na první gól v Benagliově síti. Místo toho však nastal přesně opačný scénář. Skóre nechtěně otevřel domácí kapitán Andreas Granqvist vlastním gólem, na 2:0 pak zvyšoval pouhých 39 sekund po začátku druhé půle aktivní De Bruyne. Granqvist sice napravil svoje zaváhání brankou do správné sítě, domácím to však nakonec k bodům nestačilo. Definitivní podobu za výsledkem určila krásná rána Luize Gustava.

Fanoušci Krasnodaru si nejspíš doteď drbou hlavy, jak se to mohlo stát - jejich tým totiž v první půlhodině jasně dominoval. Nejvýraznějším mužem na hřišti byl v tu chvíli Odil Ahmedov, mistr chytrých přihrávek a majitel brilantního periferního vidění; to on zásoboval obávaného střelce Ariho chytrými balony. A Ari si této pozornosti užíval, na hrotu se bil jako lev a vypomáhal i v rozehrávce - jak Mauricio Pereyra, tak Ricardo Laborde však po jeho přihrávkách ve vyložených šancích selhali.

Osm minut před koncem tak přišel trest: Granqvist nezvládl situaci pod tlakem od Ivici Oliće a srazil míč za záda vlastního gólmana Andrije Dikana, který chvíli předtím dokázal pouze vyrazit přízemní De Bruyneho dělovku. Vyrovnávat mohl krátce před změnou stran Ari, místo toho však přišel další gól v Ukrajincově síti - tentokrát už De Bruyne nezaváhal, perfektně zpracoval Naldův balon a zvýšil na 2:0.

Krasnodar se ani za tohoto stavu nevzdal a dokázal snížit - pískanou ruku Nalda potrestal ze značky pokutového kopu Granqvist. Krátce poté však hostům navrátil dvougólové vedení nádhernou ránou Gustavo. To měli diváci za sebou zhruba hodinu hry. Statečný odpor Krasnodaru pak deset minut před koncem definitivně zlomil po rychlém protiútoku druhým gólem De Bruyne, takže ani závěrečná konsolidační trefa Wandersona nakonec Rusům úspěch nepřinesla.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
arsavin

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra domacich o gol.

1:0 nebo 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele