základní skupiny - skupina B, 1. kolo
18.09.2014 19:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - HJK Helsinky 2:0

Fotbalisté dánské Kodaně potvrdili úlohu mírného favorita v severském souboji s finskými Helsinkami a do tabulky si připsali velmi cenné tři body. S outsiderem skupiny se sice dlouho trápili, ovšem dvěma brankami v druhé polovině druhého poločasu nakonec převrhli misky vah na svou stranu. Helsinky se statečně bránily hlavně v prvním poločase a soupeře téměř do ničeho nepouštěly, avšak směrem dopředu si nevytvořily prakticky nic.

Hosté až do 75. minuty zahrozili pouze jednou a to už v osmé minutě. Před brankáře Andersena se probil Bancé a mohl střílet, jenže těsně před ním zavrávoral a netrefil balón ideálně. Od této chvíle převzala aktivitu Kodaň a tlačila se do zakončení, jenže více jak hodinu se nedostala do žádné výraznější možnosti. Domácí se mohli dostat do vedení v 63. minutě, když byl v pokutovém území faulován Cornelius neobratným Heikinenem.

Sám faulovaný ale nenaložil s pokutovým kopem příliš dobře a poslal míč do středu branky, kde míč vyrazil brankář Doblas. Nicméně dánský výběr se dočkal branky o pět minut později, kdy se trefil Nicolai Jørgensen, který vsítil obě branky svého týmu. Po kolmici Claudemira a nepovedeném odkopu jednoho z hostujících hráčů zachytil Jørgensen míč u postranní čáry a z velkého úhlu trefil přesně vzdálenější roh.

Z dalších pět minut mohl stejný hráč zvýšit náskok svého výběru. Jørgensen osamocen vypálil z nějakých dvaadvaceti metrů a jeho dělovka nakonec zaduněla jen o břevno. Helsinky se mohly dočkat vyrovnání necelou čtvrthodinu před koncem. Demba Savage si naběhl na skvělý pas za obranu, jenže špatně zpracoval balón a sám před Andersenem trefil míč šajtlí, ten nakonec zamířil hodně vedle pravé tyče.

Kodaň pojistila svůj náskok v 81. minutě. Bengtsson odcentroval z levé strany přímo na hlavu Jørgensena a ten zblízka uklidil balón do sítě podél bezmocného brankáře finského týmu. Hosté se až do závěrečného hvizdu na žádný odpor nezmohly a s postupem to budou mít hodně těžké. Helsinky v příštím kole přivítají belgického soupeře z Brugg, Kodaň se pokusí vybojovat nějaké body na půdě italského Turína.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
veikko

Prý že HJK hraje organizovaně v defenzivě. Asi se Solbakken díval na jiný tým, protože slabina HJK proti silnějším týmům jsou právě časté kiksy v obraně.

1:1 - doufám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele