základní skupiny - skupina A, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Curych - Apollon Limassol 3:1

Fotbalisté švýcarského Curychu zvládli důležité domácí střetnutí s kyperským Limassolem a po vítězství 3:1 udrželi naději na postup ze základní skupiny do jarní fáze. V tuto chvíli mají na kontě sedm bodů a jsou třetí, ovšem pokud se chtějí podívat dále, tak musí v posledním kole zvítězit na půdě německého Gladbachu a to bude vskutku obtížný oříšek. Naopak kyperský Apollon má tři body a ve skupině skončí poslední, na závěr bude bojovat jen o čest.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo velmi opatrně a do vedení se překvapivě dostali hosté přesně v polovině prvního poločasu. Po přihrávce Papoulise se ke střeleckému pokusu z dvaceti metrů odhodlal Farley Rosa a jeho nádherná rána zapadla přímo ke vzdálenější tyči, brankář de Costa byl bez šance. Nicméně Curych nečekal na vyrovnání dlouho a krátce po půl hodině hry se trefil Berat Djimsiti.

Po přihrávce Schönbächlera z levé strany dokázal v krkolomné pozici vymyslet fantastickou zadovku patičkou Chiumiento a nabíhající Djimsiti měl čas zamířit, jeho přesná rána z osmi metrů zapadla přímo k tyči. O vítězství Curychu rozhodly v dalším průběhu dva proměněné pokutové kopy. Nejprve ve 38. minutě brankář Bruno Vale jasně podrazil v pokutovém území Schönbächlera a sudí bez rozmyšlení ukázal na penaltový puntík.

K zahrávání penalty se pak postavil Yassine Chikhaoui, a i když gólman Vale vystihl směr střely, tak na dobře umístěný technický pokus po zemi nedosáhl - 2:1. Druhý klíčový moment byl k vidění po necelé hodině hry, kde byl odpískán druhý pokutový kop. López totiž ve vymezeném území jasně zezadu vrazil do Chikhaouiho a ten využil i druhou možnost ke skórování, když z jedenácti metrů zamířil opět po zemi k levé tyči.

Vale sice i tentokráte vystihl směr, jenomže také v tomto případě byl krátký. V dalších minutách domácí s přehledem bránili nadějný náskok a Chikhaoui mohl dovršit svůj hattrick v 67. minutě. Po jeho slabé střele neudržel Vale míč v náručí a ten už se šoural do branky, nakonec ho ale kyperský strážce ještě udržel před brankovou čarou. Apollon si až do závěrečného hvizdu nic nevypracoval a s letošním ročníkem Evropské ligy se tak loučí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele