základní skupiny - skupina E, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Estoril Praia - Dinamo Moskva 1:2

Estoril rozhodně měl na to uhrát s lídrem skupiny E s Dinamem Moskva alespoň remízu. Po gólu Kokorina zkraje druhé půle zahrávali domácí čtvrthodinu před koncem pokutový kop, jenže tím naprosto pohrdli. Hosté naopak o chvilku později navýšili náskok zásluhou Žirkova a Tavaresovo snížení v nastavení už bylo prostě k ničemu.

Co se prvního dějství týče, z obou stran se hrálo hodně opatrně. Zatímco Dinamo tři body tolik nepotřebovalo, neboť ve skupině mělo už tak celkem slušné postavení, Estoril jako by se proti favoritovi jen těžko osměloval. Jak brankář Vagner, tak Gabulov na druhé straně likvidovali jen pár sporadických střel, které ke gólu vést těžko mohly.

O všem se tak rozhodlo až po přestávce. A v 52. minutě se diváci dočkali vůbec první branky. Kokorin, nejlepší střelec týmu, si popotáhl balón do středu hřiště, napřáhl svou pravačkou a zamířil přesně k tyči. Vagner na míč nedosáhl a střela nakonec odrazem o tyč skončila za brankovou čárou.

V 69. minutě mohl vyrovnat Kléber, jenže Gabulov svůj tým v tuhle chvíli podržel perfektním zákrokem. Estoril se proti stále více urputněji bránícímu soupeři nedokázal prosadit, přesto mu alespoň mohl pomoci moment ze 74. minuty. Douglas totiž vložil do centru protivníka ruku a možná trochu přísnější penalta byla nařízená ve prospěch domácích.

Jenže Kléber celou situaci pokazil. Pokutový kop zahrál dost mizerně, zamířil doprostřed branky a navíc po zemi, takže i když Golubov skákal ke své levé tyčce, stačil míč nohama vyrazit do bezpečí. A ruský celek o pár chvil později tohle zaváhání tvrdě potrestal vlastně ze své teprve druhé vážnější šance zápasu.

Noboa poslal z pravé strany nadýchaný bochánek na nabíhajícího Žirkova, který jemnou hlavičkou překonal bezmocného Vagnera. Dinamo přece připustilo ještě menší drama v samotném závěru, tři body ale i přes parádní střelu Tavarease z voleje pod břevno putovaly stejně do Moskvy.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
arsavin

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 nebo 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Kokorin, Kuranyi

Reagovat
Hiko

Kua tady měla být aspoň plichta, ta neproměněná penalta bude Estoril mrzet, mohli se ještě pokusit o postup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele