základní skupiny - skupina K, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - PAOK Soluň 2:0

Dva zásahy Sylvaina Marveauxe zařídily Guingampu důležité domácí vítězství nad PAOKem Soluň a pořádně zamíchaly skupinou K. Zatímco Řekové po předchozí výhře 6:1 nad Dinamem Minsk nyní ostrouhali, francouzský celek naopak oproti debaklu s Fiorentinou předvedl mnohem vyzrálejší výkon a výhru 2:0 si zasloužil.

První půle byla poměrně zábavná, ovšem i tak žádné góly nepřinesla. Jako první v osmé minutě pokoušel střeleckou štěstěnu Razvan Rat ostrým volejem, který zamířil mimo branku. Poté se čím dál více dopředu tlačil Guingamp, byť Ronnie Schwartz ani v jedné ze tří slibně rozjetých akcích nedokázal předvést patřičné zakončení: První rána slabá, druhá nepřesná, třetí přepálená. Když pak Marveaux levačkou napálil pouze brankovou konstrukci a Pied si vylámal zuby na brankáři Glykosovi, do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu.

Již dvě minuty po změně stran se však domácí dočkali. A právě Sylvain Marveaux si připsal svůj první gólový zápis při svém desátém startu v novém dresu, kde hostuje z anglického Newcastlu. Celá akce započala lobovanou střelou Schwarze, kterou Glykos pouze vyrazil směrem k francouzskému záložníkovi, jenž míč snadno uklidil do sítě.

Ještě hůř pak pro Řeky bylo, když zbytečným faulem Miguela Vítora nehali Marveauxe zkusit skórovat z přímého kopu. A přesně to se také stalo, Marveaux krásnou ranou levačkou navýšil vedení na 2:0 a zajistil Guingampu vítězství. Nic na tom nezměnila ani pozdní šance Athanasiadise z šestaosmdesáté minuty, kterou Jonas Lossl kvalitním zákrokem dokázal vytěsnit a udržel tak čisté konto. Oba dnešní soupeři tak spolu zápolí o druhé místo za doposud suverénní Fiorentinou, zatímci Dinamo Minsk zůstává s nulou na kontě beznadějně poslední.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těžké na tipování - Guingamp nemá dobré období, ale PAOK je výrazně silnější doma než venku, takže zkusím 1:0...

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

PAOK má zatím neskutečnou formu. Tip: 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem PAOK hodně přecenil.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele