1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - Dynamo Kyjev 2:1

Francie zůstává pro Dynamo Kyjev i nadále zakletou zemí. Svěřenci Sergeje Rebrova přitom v Guingampu ještě o půli vedli, jenže nakonec nejenže prohráli 1:2, ale navíc museli dohrávat v devíti lidech..

Po úvodní brance Miguela Velosa to vypadalo, že kouzlo podceňovaného Guingampu pomalu vyprchává; hosté však dostali první varování ve 39. minutě, kdy byl poslán ze hřiště Andrij Jarmolenko. Když jej následně těsně před pauzou doplnil Younes Belhanda, který přitom v té době na hřišti pobyl sotva čtyři minuty, začala se ukrajinským táborem šířit nervozita.

A Guingamp toho dokonale využil - jak jinak než prostřednictvím elitního forvarda Claudia Beavueho, který vyrovnával v 72. minutě. O pouhé tři minuty později pak vystřelil domácím tři body střídající Moustapha Diallo, a na tuto ránu už oslabené Dynamo odpověď nenašlo. V odvetě jej tak čeká ještě spousta práce.

Stade du Roudourou v probíhající sezoně rozhodně není místem, kam by se soupeři těšili, avšak kyjevští vypadali v úvodu na hřišti docela pohodlně; kontrolovali hru a záhy se také dostali do vedení. Po necelých 20 minutách hry narýsoval Kravec z pravého křídla přesný pas na nabíhajícího Velosa, s jehož zakončením si gólman Jonas Lössl nedokázal poradit.

Dánský strážce se musel následně mít na pozoru před tvrdou ránou Jarmolenka, kterou vyrážel nad břevno; to se psala 35. minuta. Následující okamžiky pak nabídly hotový chaos; nejprve právě Jarmolenko fauloval Younousse Sankharého a byl vykázán z hrací plochy. Pár vteřin nato se zranil Sydorčuk a musel ho vystřídat Belhanda, který se na hřišti prakticky ani neohřál a už mířil zpět do kabin po faulu na Lionela Mathise.

Do druhého dějství tak hosté šli sice s vedením, ale přesto neklidní - Guingamp měl pro celých 45 minut převahu dvou mužů na hřišti. A kouč Jocelyn Gourvennec, dobře si vědom toho, že šance na body je vysoká, naordinoval svým svěřencům výrazně ofenzivnější taktiku. Ránu Larse Jacobsena sice ještě vyrazil veterán mezi tyčemi Oleksandr Šovkovskij, bylo ale jasné, že se Guingamp s prohrou nehodlá smířit.

Výtečný hlavičkář Beauvue následně ze své oblíbené pozice hned dvakrát minul, a Jérémy Pied pálil po hodině hry těsně vedle. Netrefil se ani Dorian Leveque, jehož vychytal Šovkovskij. Zasloužené vyrovnání tak přišlo až 18 minut před koncem; Beauvue napravil svá předchozí zaváhání, naběhl si ve vápně na pas Giresseho z levého křídla a tentokrát už hlavou poslal míč do sítě.

A ještě než se hráči Dynama stačili vzpamatovat, domácí najednou vedli - druhá branka padla po podobné situaci. Centroval tentokrát Pied od rohového praporku, ve vápně se o gólovou hlavičku postaral Diallo. Senegalský forvard mohl vedení takřka okamžitě pojistit, ale netrefil, stejně jako střídající Sylvain Marveaux. Až v odvetě se ukáže, jestli budou domácí zahozené šance mrzet; v tuto chvíli mohou být s výhrou spokojeni..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
HullCity

V neskutečné formě jsou domácí...Dynamo se mi jak výsledkově tak i herně v přípravě vůbec nelíbilo,takže opravdu nevím co tipovat...kvalita je na naší straně,tak snad 0:1!

Reagovat
HullCity

2:1 vzhledem k těm vyloučením není špatný výsledek,ale bude to těžké bez Jarmolenka a Belhandy doma dohánět.Rozhodčí nemusel tahat pro oba rovnou červený,ale obhájí si to,hloupé a docela surové fauly bez balonu,zvlášť u Belhandy to naštve po pouhých 4 minutách na hřišti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Celý zápas jsem včera sledoval. Nutno podotknout, že fotbalový svátek sudí dost pokazil! Ze začátku zápasu byl dost tvrdý faul na Lense (DK), který musel následně opustit hřiště - rozhodčí neudělil ani žlutou! Když Dynamo mělo jasnou převahu a de-facto si s "farmáři" dělalo co chtělo a v pohodě vstřelilo první branku, tak reakce "farmářů" byla špinavá hra. Brutální faul na Sydorčuka (který taky zůstal bez povšimnutí rozhodčího, který byl v pár metrech od faulu) kterému z nohy tekla krev, Jarmolenko řešil tak, že se snažil zastavit hráče, který v duchu "fair play" pokračoval vesel dal i když celý tým DK jasně poukazoval na ležícího hráče, tak za to obdržel rovnou červenou kartu - což se jen tak nevidí! Fauly "farmářů" rozhodčí prostě přehlížel a bylo jich dost, ne že ne! Následně Sydorčuka vystřídal Belhanda - který za lehké opláceni v souboji mezí třemi hráči, taky dostal rovnou červenou! Kapitán domácích - největší provokatér, kterého jsem kdy viděl, Dario Srna má se co učit od tohoto šaška!

Reagovat
Rišan

Vypadá to na zdařilou soudcovskou likvidaci nešpohodlných "východňárů, i když mají asi tak desetkrát zvučnější jméno než domácí, za něž ve Francii raritně hrálo (aspoň soiudě podle jmen) víc bílých než černých hráčů

Reagovat
Rišan

Oprava: při nedostatku fot na jména nelze dát. Samozřejmě hrálo v domácím týmu nejmíň osm barevných - jestli se to smí vůbec napsat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele