základní skupiny - skupina K, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Dinamo Minsk 2:0

Dinamo Minsk selhalo na půdě Guingampu a Evropskou ligu bude dohrávat už jen z povinnosti. Domácí naopak získali na své konto své druhé vítězství ve skupině a udělali výrazný krok k postupu. O ten se v závěrečných dvou zápasech poperou s PAOKem Soluň, který na ně ztrácí tři body.

Běloruský celek odjížděl do Bretaně s dost pošramocenou náladou. V lize totiž o víkendu nezvládl klíčový duel s BATE Borisov a ani na evropské scéně se mu nezadařilo. Znovu se potvrdilo, jak velké problémy má především směrem dopředu, protože ani na třetí pokus nedokázal skórovat.

Ani vzadu přitom nefunguje vše tak, jak má. Trefy Beauvueho s Mandannem znamenaly pro Dinamo celkově desátý a jedenáctý inkasovaný gól. Uvidíme, zda-li situaci ustojí kouč Uladzimir Žuravel, média totiž spekulují, že by na lavičce nemusel vydržet dlouho. Jubilejní 100. zápas v evropských pohárech se jeho mužstvu zkrátka nevyvedl.

První poločas byl z obou stran hodně opatrný. Guingamp ani Dinamo ostatně neuplatňují vyloženě ofenzivní fotbal, takže se takový průběh vlastně i dal čekat. Ve 28. minutě sice trochu zahrozil Beauvue po centru od Yatabarého, nicméně první jmenovaný se nakonec svého zásahu dočkal těsně před obrátkou.

Ve 44. minutě Dos Santos svým pasem našel na hranici vápna rozeběhnutého Mandanneho, před ním ale balón odvrátil na poslední chvíli Palicevič. Pouze však k nohám Beauvueho, jenž ho ihned poslal za záda gólmana Hutara. Hosté mohli devět minut po přestávce vyrovnat z hodně přísně nařízené penalty.

Udoji v pokutovém území bojoval o balón s Kerbratem, nebál se nakonec skácet k zemi, a sudí Kučin ukázal na bílý puntík. Jenže minský zmar potvrdil exekutor Stasevič, jenž mířil k levé tyčce, směr téhle střely ale dokázal vystihnout brankář Lössl. Ani z následného rohového kopu se nepodařilo přesně hlavičkovat Diomandemu.

Navýšit náskok mohl po svém sólu Mandanne, jenže míč poslal pouze do tyčky, aby o devět minut později trefil smolně ještě břevno. Nakonec se francouzský útočník dočkal v 86. minutě. Beauvue zprava poslal parádní centr do vápna, tam si naběhl právě Mandanne, jenž z voleje překonal bezmocného Hutara.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budu přát D.Minsku ale vyhraje Giungamp.

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

krasny kurz na 1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele