základní skupiny - skupina F, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - Qarabağ Ağdam 0:1

Dněpr sice aktuálně vede ukrajinskou ligu, jenže na evropské scéně zatím tápe. Po první polovině základních skupin se bez vstřelené branky a hlavně bez získaného bodu ocitl na samotném dně tabulky. Karabach na Ukrajině slavil historický úspěch. Stal se vůbec prvním ázerbájdžánským celkem, který v Evropské lize zvítězil.

Pod dohledem českého rozhodčího Libora Kovaříka se v Kyjevě, kde se utkání kvůli neutěšené situaci na Ukrajině odehrálo, zrodilo jedno z největších překvapení celého třetího kola. O osudu utkání rozhodl ve 21. minutě Muarem Muarem, na jehož gól ofenzivně laděný Dněpr překvapivě nedokázal zareagovat.

Domácí trenér Myron Markevyč vsadil v útoku na jediný hrot Nikolu Kaliniče, v sestavě se nakonec objevil od začátku i Jevhen Konopljanka, který kvůli zdravotním problémům vlastně ani neměl hrát, ovšem útok zkrátka i tak vázl. A nezměnil na tom nic ani příchod Jevhena Selezňova po přestávce.

Karabach překvapil všechny škarohlídy už v minulém utkání se St.-Étienne, kde se prezentoval nejen dobře organizovanou obranou, ale také nesmělou hrou směrem dopředu. A dobrý výkon potvrzoval i v tomto zápase v rámci první půle. Muarem pronikl z levé strany do vápna, tam snadnou kličkou oklamal dva obránce a přesnou střelou zakončil.

Ihned po přestávce posílal do vápna nebezpečný centr Reynaldo, nicméně gólman Bojko naštěstí pro domácí míč polapil. Markevyčův tým na hřišti tápal a do vážnější šance se propracoval až po hodině hry. Strinič nalevo zakombinoval s Konopljankou, následný centr našel hlavu Rotana, jenž však pouze přestřelil.

O chvilku později mohl přidat svůj druhý zásah Muarem, s nímž si dněpropetrovská defenzíva zase nedokázala poradit, Bojko ale včas vyběhl a šanci mu zlikvidoval. V závěrečných minutách se o vyrovnaní pokoušel Kalinič, který přebíral dlouhý pas, avšak obránce Teli trochu zvláštním způsobem jeho počínání nakonec zastavil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ani ve snu by me nenapadlo ze by mohla byt 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
arsavin

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Paka z Ukrajiny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele