základní skupiny - skupina F, 1. kolo
18.09.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - Inter Milán 0:1

Inter Milán veze z Dněpru tři body, takže první etapa bojů základních skupin je úspěšně zdolána. Utkání mnoho šancí nenabídlo a hosté rozhodli díky jedinému gólu. Vstřelil ho obránce Danilo D'Ambrosio.

Utkání mezi domácím Dněpropetrovskem a Interem Milán bylo hodně vyrovnané a to až do sedmašedesáté minuty. Tehdy byl vyloučen domácí kapitán Ruslan Rotan, se kterým sudí Felix Zwayer neměl slitování a poslal jej do šaten. Od té doby Inter Milán převzal iniciativu a domácího soupeře k ničemu výraznému nepustil. Trenér Walter Mazzarri nasadil nejsilnější možnou sestavu, do níž se vešli například zkušený stoper Nemanja Vidić, čerstvě nominovaný reprezentant Dodo nebo také poslední dobou kritizovaný záložník Fredy Guarín. Samozřejmostí byl Juan Jesus ve středu tříčlenné obrany a hlavní střelecká zbraň Interu se jménem Mauro Icardi.

Byli to ale domácí, kteří se chtěli ujmout vedení. Málem se jim to povedlo díky Konopljankovi, který vystřelil z hranice vápna a Handanovič měl co dělat, aby jeho ránu dokázal vyrazit. O Konopljankovi je delší dobu hodně slyšet, protože mladý křídelník se díky skvělým výkonům ocitá celkem pravidelně v hledáčku největších evropských klubů a jeho přestup se dá očekávat v nejbližších přestupových termínech. S těžkým úkolem zastavit Konopljanku vyběhl na trávník obránce Danilo D'Ambrosio, který se nejprve musel dopustit několikrát faulu.

Na opačné straně se k míči pokoušel dostat Mauro Icardi, ale byl mu odpískán ofsajd. Výborně se dnes zapsal také český obránce Ondřej Mazuch nastupující v barvách Dněpru. V úvodních minutách musel zastavovat nápor urostlého Fredyho Guarína a jeho útočného partnera Maura Icardiho. Vše ale zvládal na jedničku, včetně vzdušných soubojů. Kombinaci měl ve středu pole v dresu Nerazzurri na starosti Zdravko Kuzmanović, který se společně s M'Vilou udatně bil s konkurencí. Záložník Interu se ale ve snaze o udržení míče často dopouštěl zákroků za hranou pravidel, z čehož rezultovalo žluté napomenutí.

Pět minut před koncem se Kuzmanović málem dostal do samostatného úniku, dobře ale zasáhl Kankava, jenž vložil nohu do M'Vilovy nahrávky. Také na začátku druhé půle se osmělili hráči hostí, ale byli zastaveni pozorným Ondřejem Mazuchem. Guarín následně po standardní situaci dostal balon přímo na nohu a byl úplně sám před brankářem. Své šance se ale zalekl a poslal míč pouze nad bránu, takže si Bojko mohl oddychnout.

Inter začínal útočit ve stále větším počtu a chyby své obrany musel brankář Bojko "hasit" často až na poslední chvíli. Poradil si se střelou D'Ambrosia a následně i s dorážkou Maura Icardiho. Na opačné straně se pak podobně vedlo Konopljankovi, který pálil těsně vedle tyče. Problémy nastaly pro Dněpr po hodině hry, když kapitán Rotan nejprve dostal žlutou kartu a o sedm minut později také její "sestřičku".

Oslabení Dněpr nezvládl a Inter se po pouhých třech minutách dostal do vedení. Agilní zadák Danilo D'Ambrosio byl svými útočnými výlety znám už v dresu Turína, což dokázal také dnes. Naběhl si do vápna, prokličkoval se štěstím přes bránícího protihráče a prostrčil míč pod brankářem Bojkem!

Dněpr již nedokázal zareagovat a trvalo mu, než se vůbec dostal k nějaké střele. Tu měl na svědomí Kalinić, který pálil těsně vedle. Naopak to byli hosté, kdo mohli přidat ještě jednu branku. Tři minuty před koncem se k ráně odhodlal Fredy Guarín a ten má v noze dynamit. Dnes ale nevybouchl, protože Bojko střelu zneškodnil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Ostuda proti Kodani,málem ostuda a nepřesvědčivý výkon v odvetě proti Hajduku...s tímhle půjde Dnipro proti Interu.Ti budou mít po výhře 7:0 z domácí ligy hodně sebevědomí,ale já věřím v to,že se domácí vyhecují,předvedou skvělý výkon a aspoň remízu uhrají!! 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
snuff24

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina je tam porazila minulej rok teda 2013 a ne jak je napsáno 2010...

Reagovat
Deki

Věřím ve výhru s čistým kontem, nicméně důležitější bude, aby se nikdo hned takhle ze začátku nevrátil do Milána se zraněním.

Čekám, že to Walter trochu protočí a šanci dostane Campagnaro, Obi nebo Krhin... Na krajích asi Dodo a D'Ambrosio, nicméně i Mbaye by se mohl taky ukázat. Těžit můžeme hlavně z údernosti Icardiho, jinak to ale moc slavně nevidím. Kova, Johny, Yuto i Medel budou hodně chybět, ale taková už bude skupinová fáze EL, důležití hráči prostě budou spíše odpočívat a pokud dokážeme v sestavě tvořené napůl náhradníky vyhrát ať už jakýkoli zápas, tak pohoda

Škoda, že stihnu jen druhou půli.

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitanom by mal byt dnes Guarin. Som zvedavy.

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

DNIPRO (4-2-3-1): Boyko; Fedetskiy, Mazuch, Douglas, Strinic; Kankava, Kravchenko; Rotan, Bruno Gama, Konoplyanka; Zozulya.

Substitutes: Lastuvka, Cheberyachko, Lukchevych, Shakov, Politylo, Kalinic.

Coach: Markevich.

INTER (3-5-1-1): Handanovic; Campagnaro, Vidic, Juan Jesus; D’Ambrosio, Hernanes, M’Vila, Kuzmanovic, Dodò; Guarin; Icardi.

Substitutes: Carrizo, Jonathan, Andreolli, Ranocchia, Obi, Palacio, Osvaldo.

Coach: Mazzarri.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se tam furt válí

Reagovat
smazaný uživatel

bez Matea ako by sme nevedeli nic vymysliet.

Kuzma sa snazi az tak, ze je to zle, aby este cervenu nedostal.

DAmbrosio, to je nieco hrozne..

Reagovat
smazaný uživatel

asi ho moje slova motivovali :)

Reagovat
smazaný uživatel

inak myslim ze tam sa penalta mohla kludne piskat

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdáár

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele