základní skupiny - skupina D, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
4 : 3
(2:2)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Celtic FC 4:3

Další atraktivní zápas byl k vidění v Chorvatsku. Tamní Dinamo Záhřeb se prezentovalo skvělým způsobem a za svou píli si bezesporu tři body jistě zaslouží. Přesto se ocitá na třetím místě právě za svým skotským sokem. V utkání padlo sedm branek, z toho tři měl na svědomí domácí Marko Pjaca.

O postupujících bylo ve skupině D rozhodnuto již dávno před výkopem a to pro většinu celků znamená pohodové tempo s cílem hlavně se nezranit. Ne tak pro dnešní soupeře. Dinamo Záhřeb na stadionu Maksimir vstoupilo do zápasu s cílem vyhrát a bylo to znát. Celtic sice přicestoval bez několika opor, ale ani to mu nebránilo ve skvělém souboji, na který se opravdu dalo dívat s očima přilepenýma k obrazovce.

První větší akce se chopili domácí, konkrétně Domagoj Antolič, jenž dostal dobrou přihrávku do vápna. Jenže ke své smůle napálil jen nejblíže postaveného protihráče. O minutu později zahrozili také Skotové, když se k dalekonosné střele ze středu hřiště odhodlal McGregor, jenže ani on netrefil bránu. Kris Commons se sice pokoušel pálit, ale stál v příliš velkém úhlu. Problém a trochu nečekaný zásah do sestavy domácích nastal v minutě jedenácté, když se zranil Jérémy Taravel a musel jej nahradit Jozo Šimunić.

To ale domácím nijak plány nenarušilo a směle se vrhli do útoku. Ademi našel výtečnou nahrávkou v pokutovém území Marka Pjacu a talentovaný záložník si poradil parádně. Zasekávačkou si položil nejbližšího obránce a prostřelil brankáře Craiga Gordona!

Skotové se ale chtěli revanšovat podobným způsobem a McGregor unikl po pravé straně všem obráncům a poté poslal do vápna velmi nadějný centr. Jenže nikdo z jeho spoluhráčů nebyl poblíž. To ale nevadilo, protože z dalšího volného přímého kopu se udál vyrovnávací gól. K odražené ráně se dostal Kris Commons a tvrdou a hlavně přesně umístěnou hlavičkou propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:1.

Celtic začal tlačit a jeho snaha mu přinesla úspěch. Kris Commons trefil z přímého kopu pouze břevno branky soupeře. Míč se odrazil od břevna k Niru Bitonovi, který si všiml ještě lépe postaveného spoluhráče, kterým byl Stefan Šćepović. Tomu už zakončení nedělalo problém. Pět minut před koncem první půle ale bylo srovnáno. Marko Pjaca se dostal díky své aktivitě k míči a propálil brankáře Gordona!

Nástup do druhé půle byl stejně aktivní. Centr do šestnáctky si zpracoval Soudani, jenž ihned vypálil, ale mířil jen do Gordona. Hvězdou dalších okamžiků se stal záložník Marcelo Brožović, který dostal skvělou nahrávku o druhé vlny od Anatoliće a poslal balon přesně k tyči - 3:2. V další šanci se zjevil Henriquez, který však mířil jen do míst, kde stál připravený Gordon. To ale domácím vadilo pramálo, protože gól na 4:2 vsítil Marko Pjaca. Talentovaný záložník z pětadvaceti metrů vypálil přesně a tím dokonal svůj hattrick.

Následné chvíle znamenaly pro oba soupeře trochu odpočinku a zběsilé tempo ustalo. Poslední branku jsme viděli až devět minut před koncem atraktivního utkání, když Celtic korigoval. Ve své podstatě ale korigoval spíše domácí tým, protože mladý obránce Josip Pivarić si vstřelil vlastní gól. Domácím to ale vadit nemuselo, protože za dnešní výkon si všichni v čele s třígólovým střelcem Markem Pjacou zaslouží absolutorium.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele