základní skupiny - skupina K, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Dinamo Minsk - PAOK Soluň 0:2

Dinamo Minsk předvedlo asi nejlepší výkon v dosavadním průběhu Ligy mistrů, na body ale běloruský celek přesto nedosáhl. PAOKu vyšel závěr utkání, během něhož se trefil Stefanos Athanasiadis, a zařídil hostům důležité vítězství. V závěrečném zápase musejí porazit Guingamp, aby se podívali do jarních bojů Evropské ligy.

Dá se říci, že svěřencům Angelose Anastasiadise nezbývalo nic jiného než v Borisovu zvítězit, aby si za každých okolností zajistili šanci postoupit. Bylo proti nim mnoho okolností. Soutěžní utkání nesehráli už tři týdny, v Bělorusku navíc panovala krutá zima. Teploměr ukazoval něco okolo minus pěti stupňů.

Oba celky nastoupily v rozestavení 4-2-3-1. Domácí nejvíce hrozili díky útočnému triu Udoji - Stasevič - Dja Djédjé, špatný výkon nepředvedl přitom ani Adamovič, jenž své spoluhráče dobře doplňoval. Zato ofenzíva řeckého klubu celkem skřípala. Ale právě rozhodujícím hráčem celého střetnutí se stal nakonec Athanasiadis.

Mužstvo vedené Uladzimirem Žuravelem vstoupilo do zápasu dost nervózně a několika hrubými chybami nabídlo soupeři několik šancí. Například už ve 3. minutě špatně přihrával Kancevoj a nadělal velké starosti gólmanovi Ihnatovičovi, jenž musel likvidovat tutovku Athanasiadise. O pár chvil později hlavičkoval Miguel Vítor těsně nad.

Pak si slabou chvilku vybral i sám gólman Ihnatovič, jehož skvěle napadal Athanasiadis, vše ale pro Dinamo dopadlo nakonec dobře. První poločas byl jinak hodně nezajímavý. Oba týmy měly velký problém s přechodem do útoku, domácí se dostávali do střeleckých možností sporadicky. Jediný zákrok si hostující brankář Glikos připsal proti Stasevičově pokusu.

PAOK musel už během prvního dějství řešit nepříjemnou věc. Pro zranění totiž odstoupil stoper Katsikas, jehož nahradil Tzavellas. Po přestávce se navíc Anastasiadis rozhodl stáhnout ze hry dost nevýrazného Salpingidise. A tenhle taktický tah jako by se na začátku druhé půle zdál být dosti špatným řešením.

Dinamo totiž začalo hodně kousat. Nejprve Glikose vystrašil Adamovič, o šest minut později musel řecký muž v rukavicích likvidovat pokus Simoviče. A po následném rohovém kopu Staseviče měl Glikos opravdu velké štěstí, že pokus z voleje od úplně volného Dja Djédjého skončil přímo v jeho náruči.

Posledních dvacet minut vyšlo týmu ze Soluně. Skórovat mohl už Pereyra, Rat z přímého kopu nebo Tzandaris, jenže proti byl mezi třemi tyčemi Ihnatovič. Nakonec musel vše zařídit Athanasiadis. Nejprve zužitkoval přihrávku Pereyry a skóroval z bezprostřední blízkosti, z té samé pozice pak přesně zacílil i po nahrávce Kaceho.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele