1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 21:05 CET
3 : 3
(2:3)

Reportáž

Dramatická přestřelka v Glasgow nakonec dopadla smírně 3:3

Dost možná nejzábavnější zápas počátku letošní vyřazovací fáze evropských pohárů obstarali skotský Celtics s Interem Milán, kteří si v rámci Evropské ligy střihli napínavou šestigólovou přestřelku se smírným konečným výsledkem 3:3.

Vše přitom po úvodní čtvrthodině vypadalo jednoznačně ve prospěch hostujícího Interu, který se díky brankám Shaqiriho s Palaciem ujal vedení 2:0, o to cennější, že přišlo na půdě soupeře. Celtic se však dostal zpět do zápasu dvěma slepenými góly Armstronga a vlastencem Huga Campagnara ještě před uplynutím půlhodiny hry, což těsně před koncem první půle opětovně narušil Rodrigo Palacio trefou na 3:2. Šedesát tisíc diváků na tribunách pak celý druhý poločas hnalo své zelenobílé miláčky za vyrovnáním, které přece jen přišlo díky střídajícímu Johnu Guidettimu až ve třetí minutě samotného nastavení. V odvetě na San Siru se tak máme všichni na co těšit.

Celtic Park hlásil poprvé v sezoně vyprodáno a nebylo se čemu divit - příjezd věhlasného Interu stál zhlédnutí naživo i díky tomu, jak toto střetnutí evokovalo jeden z velkých historických úspěchů Celticu na poli evropských pohárů, kdy v roce 1967 zvládl klub z Glasgow přehrát ve finále Poháru mistrů evropských zemí právě Inter 2:1.

Ohlušující halas na úvod však rázem utichnul, když se hned ve čtvrté minutě prosadili svěřenci Roberta Manciniho. Zdravko Kuzmanovič poslal do šestnáctky Celticu nadýchaný míč k čerstvé zimní posile Shaqirimu, jenž z voleje levačkou sice neuspěl, ale zákrok brankáře Gordona mu přinesl možnost svůj střelecký pokus ještě jednou zopakovat, a tentokrát se již setkal s větším úspěchem - 1:0 pro Inter.

A z pohledu domácích bylo záhy ještě hůř. Hned ve třinácté minutě aktivní Shaqiri poslal před domácí branku rohový kop, který sice odhlavičkoval Emilio Izaguirre, jenž pouze do zad svého spoluhráče van Dijka a šťastně odražený míč dorazil do sítě pozorný Rodrigo Palacio.

V tu chvíli asi jen málokdo věřil, že má Celtic ještě stále šance postoupit do osmifinále, ovšem svěřenci Ronnyho Deily to dokázali vynahradit téměř okamžitě. Nejprve po kombinaci Johansena s Matthewsem skóroval velšský debutant Armstrong vydařenou ranou již z hloubi pokutového území a rázem bylo na tribunách zase pořádně živo. Vyburcovanou naději záhy vystřídalo nepokryté nadšení, když hned minutu nato Johansenův vzdušný pas do šestnáctky Interu trefil smolně do vlastní sítě Hugo Campagnaro pod vlivem tlaku nabuzeného Armstronga.

V rámci první půle však nezůstalo ani u čtyř gólů. Domácí brankář Craig Gordon, jenž v předchozích zápasech svůj tým pravidelně držel a velkou měrou se podílel na postupu Celticu ze své základní skupiny spolu se Salcburkem, tentokrát prožil hrozivý moment. Skotský gólman totiž v poslední minutě před odchodem do kabin špatně odhadl let přihrávky z kopačky Garyho Medela a umožnil Palaciovi velmi snadno skórovat podruhé do prázdné sítě.

Krátce po změně stran mohl argentinský útočník s neobvyklým účesem dokonat dokonce hattrick, jenže tentokrát již Gordon spolehlivě zasáhl, jak bývá jeho dobrým zvykem. Na opačné straně neměl daleko k vyrovnání Nir Bitton, ale jeho pumelice zdálky nakonec prosvištěla těsně vedle. Nabuzené tribuny s blížícím se závěrem zápasu hnaly své hráče do čím dál větších ofenzivních výpadů a brankář Carrizo se měl co ohánět při ráně Griffithse z bezprostřední blízkosti.

Do konce nastaveného času již zbývala poslední minuta, když hostující obrana nakonec přece jenom tlaku Hoops podlehla. Prudkou ranou vyrovnal na konečných 3:3 střídající Guidetti a připravil tak Celticu pro odvetu v Miláně snesitelnou pozici, která slibuje další ofenzivní hody.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tazky zapas. tip 1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Paradny ofenzivny futbal a fanusikovia tiez. Tesim sa na odvetu

Reagovat
cepinzcegamy

odveta under 1,5

Reagovat
smazaný uživatel

ja si zase myslim ze oba timy daju gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele