základní skupiny - skupina D, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Astra Giurgiu 2:1

Celtic Park může slavit, protože domácí hráči udrželi těsné vedení nad vzdorující Astrou a připisují si tři body. Utkání rozhodly zásahy Šćepoviće a Johansena, zatímco za hosty se trefil Enache.

Typický ostrovní fotbal byl k vidění od prvních minut, když se Celtic do šancí dostával monotónním způsobem - dlouhé nákopy od obránců na nabíhající spoluhráče v předních liniích ale neslavily úspěch. Až po dvaceti minutách se ke slovu dostali také hosté. A hned z toho mohla být branka. Stačilo, aby Yahaya střílel o něco přesněji. Namísto toho ale trefil jen brankáře Gordona. Ten měl plné nohy práci také o minutu později, když jeho reflexy prověřil tvrdou ranou z první kapitán Budescu.

Smrtící pětiminutovku host mohl zakončit Seto, ale po povedené akci trefil jen prostor těsně vedle tyče Gordonovy brány. Domácí se probrali až o chvíli později, když se do vápna řítili ve třech mužích, míč si díky skvělé práci tělem přikryl Anthony Stokes a předložil jej Šćepovićovi. Ten ale napálil jen brankáře, takže Celtic kopal další rohový kop.

Celtic mohl jít do vedení díky protihráčům, když si nepříjemný centr stáčející se před bránu málem do vlastní sítě srazil Pliatsikas. Po půlhodině hry hosté zahrozili a fanoušci domácích si notně oddychli. Stopeři Celticu totiž vyrobili hrubku, díky níž se k zakončení dostal Enache, ale svou střelou těsně minul tyč domácí brány. Pět minut před koncem prvního dějství se do vápna hostí snesl povedený centr, ale Šćepović v dobré pozici poslal hlavou míč nad bránu!

Ještě v rámci první půle se k dalšímu centru dostal Brown, míč od něj přiťukl Šćepović nabíhajícímu Stokesovi, ale jeho pokus na poslední chvíli zablokovala obrana hostí. Druhá půle začala naprosto odlišně než její starší "sestra". Celtic hned od úvodních sekund začal napadat rozehrávku soupeře, čímž Astru donutil k chybám. Po centru Izaguirreho se míč dostal až ke Šćepovićovi. Srbský hráč si skvěle naběhl před brankáře do mezery v obranné linii, ale míč zblízka nedokázal usměrnit do brány!

Celtic se hodně snažil vstřelit první branku v utkání a blízko k tomu měl také deset minut po změně stran. Šćepović byl podruhé v krátké době ve stoprocentní příležitosti, ale útočník Celticu namířil svou hlavičku vedle tyče. Astra hrozila jen sporadicky a převážně kvůli chybám domácího celku. Amorimova rána z větší vzdálenosti nenadělala brankáři Gordonovi větší problémy, takže Celtic mohl pokračovat v dobývání soupeřovy brány.

Po hodině hry mohl vstřelit úvodní branku hostující Oroş, který si vyskočil na povedený centr a obránci Celticu mu nechali až příliš mnoho volného prostoru. Hlavička Oroşe však zamířila těsně nad břevno. Nakonec se Celtic dočkal vedení, když si na centr od Stokese naběhl Šćepović a hlavou poslal Celtic do vedení - 1:0.

Závěr utkání ale přinesl pravé drama. Deset minut před koncem utkání se prosadili ještě jednou domácí. Centr ze strany se dostal ke Stefanu Johansenovi, který si počínal jako zkušený zakončovatel a napálil míč do odkryté brány. To ale nebylo vše, protože po dvou minutách se Astra dostala zpět do zápasu. Gabriel Enache si totiž instinktivně naběhl před brankáře Gordona, kam také směřoval centr ze strany. Ani bránící Izaguirre nedokázal jeho pohyb zastavit, takže Gordon kapituloval - 2:1.

Pět minut před koncem si Celtic mohl vzít zpět dvoubrankové vedení, ale po centru od Šćepoviće Kayal nezakončil přesně. Celtic naposledy zahrozil díky centru Wakasa, který sice našel Šćepoviće, ale toho pohlídala hostující obrana.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele