základní skupiny - skupina D, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Astra Giurgiu - Red Bull Salzburg 1:2

Zatím se zdá, že překvapivým postupem v předkole přes Lyon se rumunskému celku Astra Giurgiu nečekaný elán vyčerpal. Dnes prohrál i své druhé utkání, tentokrát před vlastními fanoušky s rakouským Salzburgem. Domácí přitom vedli, jenže pak začal úřadovat Jonatan Soriano..

Hráči Astry dobře věděli, že chtějí-li si napravit pověst, pošramocenou úvodním debaklem 1:5 na půdě Dinama Záhřeb, musejí zabrat. Úvodní minuty podle toho také vypadaly - domácí působili hladovým, nedočkavým dojmem, tlačili se do útoku a Júnior Morais otestoval v deváté minutě gólmana Pétera Gulácsiho první nebezpečnou střelou. O šest minut později už Astra vedla - šikovnou individuální akci vymyslel Gabriel Enache, za Gulácsiho záda chladnokrevně zakončoval Takajuki Seto.

V ten okamžik to se Salzburgem nevypadalo úplně dobře - Rakušané nedokázali zvítězit v posledních třech pohárových venkovních zápasech a ani v tuto chvíli nepůsobili dojmem týmu, který by měl otáčet skóre. Svěřenci Adiho Hüttera se však obdivuhodně rychle zmátořili a Christoph Leitgeb mohl prakticky okamžitě vyrovnávat, pálil však příliš vysoko.

A pak už přišla chvíle pro Soriana, loni nejlepšího střelce celé Evropské ligy. Nejprve byl zapleten do akce ze 36. minuty, na jejímž konci byl zblízka do sítě dorážející Kevin Kampl, a poté - ještě před odchodem do šaten - sám vsítil vítězný gól, když nadzvedl míč nad bezmocným tělem gólmana Silviu Lunga. Šlo o jeho už druhou trefu v tomto ročníku soutěže.

Po změně stran mohl na 3:1 zvyšovat Andé Ramalho, jeho nebezpečnou ránu po rohovém kopu však na brankové čáře nechtě zastavil jeho vlastní spoluhráč Martin Hinteregger. Také Astra měla několik šancí na vyrovnání, Gulácsi však výhru pro svůj tým udržel, když skvělou robinzonádou vyřešil ošemetnou situaci po Budescuově pasu. To byla poslední příležitost zápasu, který tak skončil 2:1 pro ambiciózní Red Bull.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí se Salzburgem neprohrají - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele