základní skupiny - skupina C, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Asteras Tripolis - Tottenham Hotspur 1:2

Tottenham zvládl i druhé střetnutí s Asterasem Tripolis a na řecké půdě vydřel vítězství 2:1, které jej posunuje k téměř jisté účasti v jarní vyřazovací fázi Evropské ligy. Hrdinou večera se opět stal jednadvacetiletý útočník Harry Kane, jenž potvrdil svou výtečnou formu a povedenou hlavičkou zvyšoval na průběžných 2:0.

Celkem Kaneova bilance činí deset zásahů za posledních čtrnáct zápasů, tentokrát nakonec přispěl gólem vítězným. Úvodní Townsendovu proměněnou penaltu totiž domácí dokázali stáhnout zásluhou Jeronima Barralese rovněž skrze pokutový kop. O ten se postarala letní posila Spurs Federico Fazio, jenž stejně jako v Premier League na půdě Manchesteru City z před několika týdnů uviděl za svůj zákrok červenou kartu. Asteras může především žehrat na mizernou koncovku, neboť šancí na lepší výsledek si zvláště po změně stran vytvořil habaděj.

Po nevýrazném úvodu hry se Tottenham dočkal jedinečné šance jít do vedení, když Papa Sankaré poslal ve vlastní šestnáctce k zemi Androse Townsenda a anglický reprezentant sám nařízený pokutový kop bezpečně proměnil ranou k pravé tyči. Devět minut před koncem první půle pak Townsend obešel na levém kraji hřiště Munafa a naservíroval do vápna špičkový centr na hlavu Kanea, jenž bez okolků navýšil vedení Spurs na 2:0.

Po návratu ze šaten však domácí hráči působili jako polití živou vodou a zvládli ještě udělat ze zápasu zábavnou podívanou. Jako první se v obrovské šanci ocitl Rolle, jenže z úniku tváří v tvář brankáři Vormovi namířil placírkou svou ránu trestuhodně vedle. Další dvě šance pak připadly Pablu Mazzovi, jenž nejprve po obalamutění Vertonghena těsně minul vzdálenější tyč a poté rovněž skrze belgického zadáka napálil ke smůle domácích brankovou konstrukci.

Když v šestašedesáté minutě hostující Davies svalil v pokutovém území Fernanda Usera, domáhali se řečtí fanoušci penalty marně, byť jim opakované záběry dávaly legitimní důvod k nespokojenosti. Prolomení střelecké smůly si tak domácí museli nechat až na samotný závěr, kdy Fazio za faul na Barralese uviděl druhou červenou kartu během svých pouhých sedmi zápasu v dresu Spurs, a sám postižený proměnil následný pokutový kop. Přesto již na kýžené vyrovnání bylo příliš pozdě, a tak si Tottenham odváží všechny body za těsnou výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
paomara

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Fazio to je borec 7 zapasov za Spurs 2 červene + 2 žlte karty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele