základní skupiny - skupina K, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - PAOK Soluň 1:1

Fiorentina sice doma proti PAOKu prohrávala, díky pozdní vyrovnávací trefě kapitána Pasquala však nakonec dokázala uhrát remízu 1:1 a postupuje ze skupiny. Také Řekům vydolovaný bod výrazně pomohl v zachování nadějí na postupovou příčku; kdyby však udrželi vedení po trefě Maartena Martensa z 81. minuty, mohli na tom být ještě lépe..

Domácí museli dotahovat, prohrát si ale určitě nezasloužili, neboť po většinu utkání dominovali a potvrzovali tak pozici skupinového lídra. Střídající Martens sice v deštivém večeru na Stadio Artemio Franchi dokonale zmrazil přítomné publikum, Pasqual se však vytáhl dvě minuty před koncem se skvěle zahraným přímým kopem.

Hosté měli první velkou šanci zápasu ve 13. minutě, kdy se neprosadil Facundo Pereyra; poté však převzala otěže zápasu Viola a Řeky prakticky k ničemu nepouštěla. Dobrou příležitost otevřít skóre měl Mario Gómez, k němuž se dostal míč po ose Cuadrado - Vargas, jeho volej se však mezi tři tyče nevešel. Krátce nato Vargas zaměstnal svojí dělovkou hostujícího gólmana Panagiotise Glykose.

Řecký strážce si poradil i s nebezpečnou hlavičkou Gómeze; akci vymyslel opět ve formě hrající Cuadrado, který ještě v první půli sám selhal v solidní střelecké pozici. Pro PAOK byl poločasový hvizd hotovým vysvobozením; kdyby hra ještě chvíli pokračovala, dost možná by hostující štěstí vypršelo.

O pauze se řecký tým zkonsolidoval a také druhé dějství začal velice dobře - vynikající rána Stefanose Athanasiadise dokonce našla cestu až do sítě, sudí však odmávali ofsajdové postavení. Dál už šlo vše jako přes kopírák; Fiorentina soupeře opět zatlačila a Glykos se musel činit proti Tomovićovi.

Ani vysoké procento držení míče však domácím nepomohlo, naopak PAOK nečekaně otevřel skóre z brejku - Eyal Golasa upláchl po pravém křídle a nahrál Athanasiadisovi, který posunul míč na Martense. Tomu už následně stačilo pouze dorážet z bezprostřední blízkosti. Favorit však nečekanou prohru nepřipustil a díky Pasqualově technické střele, která zapadla za Glykosova záda, uhrál potřebnou remízu.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

5;0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
paomara

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

Naposledy jsem vsázel na italský žebráky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele