základní skupiny - skupina K, 1. kolo
18.09.2014 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - EA Guingamp 3:0

Fiorentina se sice potýká s množstvím zranění, která zasahují zejména její ofenzivní síly, ale s francouzským oponentem si poradila poměrně jednoznačně. Populární úlohy střelců se dnes večer v Toskánsku zhostili Vargas, Cuadrado a Bernardeschi, díky jejichž zásahům si Montellova družina připisuje první tři body do tabulky.

Mladý a ambiciózní trenér Vincenzo Montella se musí obejít bez poloviny svého skvěle sestaveného útoku, protože Giuseppe Rossi si obnovil zranění, se kterým má dlouhodobě problémy a bude mimo hru až do konce kalendářního roku. Německý reprezentant Mario Gómez pro změnu neoplývá nijak oslnivou formou, takže v dnešním utkání zoufale toužil po skórování. To se mu sice nepovedlo, ale hlavní cíl dnešního večera byl splněn.

Fiorentina spoléhala na rychlé kraje, ať už to byl Juan Cuadrado na jedné straně, nebo na té druhé trýznil obranu soupeře Vargas. Na Mariu Gómezovi byla patrná hrozná chuť skórovat a touha pomoci svému týmu, ale minimálně v začátku utkání mu tento pocit spíše svazoval nohy. Do vápna na něho sice létal jeden centr za druhým, ale buď postrádal přesnost, nebo se nedařilo jeho adresátovi zpracovat jej. Po patnácti minutách takto Gómez minul dobrou příležitost, když mu míč uskočil.

Mario Gómez se sice po dvaceti minutách dostal až k zakončení a dokonce prostřelil hostujícího brankáře, ale jeho nefalšovaná radost byly zbytečná - pomezní sudí viděl ofsajd a hlavní jej odpískal. První minuty utkání symbolizovala nepřesnost, s jakou se hráči obou týmů navzájem hledali. Ani vytříbený technik David Pizarro nedokázal přesně nalézt nabíhajícího Vargase.

Až po půlhodině hry se do vápna od kopaček Jasmina Kurtiće snesl míč s gólovými parametry. A protože Juan Vargas využil chvíle a předskočil svého soka, mohl hlavičkovat z výhodnější pozice. Jeho hlavička usměrnila míč přesně za záda brankáře Mamadoua Samassy - 1:0 pro domácí Fialky.

To ale nebyla jediná pohroma, která hosty stihla. Za docela zbytečný faul uprostřed hřiště vidí hostující Diallo druhou žlutou kartu a sudí Lechner jej poslal do šaten. Fiorentina chtěla co nejdříve navýšit své vedení a využít výhody jednoho muže v poli navíc, ale nedařila se jí opět kombinace. A tak to Juan Cuadrado vzal na sebe. Pronikl do šestnáctky a hledal přihrávkou pod sebe někoho ze spoluhráčů, ale ve skrumáži těl se míč ztratil. První minutky v evropských pohárech za Violu si odbyl také Micah Richards, který přišel na hostování z Manchesteru City.

Po pár minutách se zaskvěl opět brankář Mamadou Samassa, který si skvělým zákrokem vysloužil potlesk po ráně Davida Pizarra. Také Guingamp měl své šance, ale ani rána Beauvueho brankáře Cipriana Tătăruşana nepřekonala. David Pizarro dnes neměl štěstí ze střel, takže se pokusil spoluhráče hledat místo toho, aby sám zakončoval. A tato taktika mu vyšla skvěle, protože výtečným pasem našel nabíhajícího Juana Cuadrada. A ten když se dá do běhu, prakticky není možné jej v rámci pravidel zastavit - 2:0.

Trenér Montella dal útočníkovi Gómezovi celé utkání na to, aby mu dokázal své kvality. Ale ani to nestačilo. Prosadil se však jiný útočník, třebaže mladík Federico Bernardeschi byl na hřišti sotva patnáct minut. I tato doba mu stačila na to, aby na hranici šestnáctky napřáhl a střelou k tyči poslal míč do sítě potřetí! Viola dnes jasně přehrála francouzského oponenta a připsala si cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapení 1:2

Reagovat
bayern987

5:0 Goméz 5 gólů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele