základní skupiny - skupina D, 3. kolo
24.10.2013 21:05 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Rubin Kazaň 1:1

Wigan Athletic i z druhé anglické ligy úspěšně bojuje ve skupině D, když v domácím prostředí remizoval s favorizovanou Kazaní 1:1. I po třech odehraných kolech tak stále nenašel přemožitele a drží postupovou druhou příčku. Kazaň i nadále suverénně vévodí.

Hosté se sice ujali brzkého vedení zásluhou Prudnikova, Wigan však ještě do přestávky dokázal kontrovat povedenou akcí, na jejímž konci byl Nick Powell, hostující z Manchesteru United. Devatenáctiletý útočník přízemní prudkou ranou k přední tyči srovnal a Kazaň nakonec mohla být ráda, že v závěru ani v jednom ze dvou slibných pokusů neuspěl střídající Marc-Antoine Fortuné.

Navzdory nevydařené honbě za obratem si může Wigan z večerního zápasu odnést mnoho pozitiv, z doposud nejtěžšího pohárového testu vyšel se ctí a herně se pravidelnému účastníkovi Evropské ligy dokázal směle vyrovnat. V polovině základní skupiny má s pěti body stejně daleko k prvnímu i třetímu místu, v obou případech je manko dvoubodové.

Hosté z Ruska, kteří loni došli až do čtvrtfinále, kde jejich pouť ukončila londýnská Chelsea, ukázali hned v úvodu své bohaté zkušenosti. Po čtvrthodině hry Chris Mavinga poslal do wiganské šestnáctky zajímavý pas, který proměnil bývalý útočník Spartaku Moskva Prudnikov. Scott Carson se za jeho přízemní ranou mohl jen ohlédnout. Wigan mohl vzápětí po krásné akcí vyrovnat prostřednictvím Jordiho Gómeze, nakonec si však musel počkat až do čtyřicáté minuty. Ryžikov stejně jako Carson neměl na Powellovu gólovou střelu nárok, pro mladého útočníka Latics šlo již o třetí gól na pohárové scéně.

Po změně stran tempo hry poněkud upadlo a šancí bylo poskrovnu na obou stranách. Nejblíže k prolomení remízového stavu měl Fortuné, jenže v nastaveném čase akorát nechal vyniknout brankáře Ryžikova. Nyní Wigan čeká náročný výlet do Kazaně, pak přijde na řadu dost možná klíčový duel doma s belgickým Waregemem. Momentální situace je pro svěřence Owena Coylea slibná, spárovat ji však s druhou anglickou ligou může být zapeklitý oříšek.

Autor: Martin Kantor / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
El Campeon

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

dobre chlapi co jste davali 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele