základní skupiny - skupina K, 6. kolo
12.12.2013 21:05 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Anži Machačkala 4:1

Tottenham potvrdil předzápasové předpoklady a na White Hart Lane jednoznačně zvítězil nad Anži Machačkala v poměru 4:1. Londýňané tak zůstali v Evropské lize stoprocentní a postupují do vyřazovací části z prvního místa. Machačkala, pro kterou byl postup rovněž hotovou věcí již před zápasem v Anglii, bere ve skupině K druhé místo.

Utkání o prestiž začalo pro anglický celek nejlépe, jak mohlo. Už v 7. minutě vyslal prudký centr do vápna Anži Sigurdsson, balón lehce lízl hlavou Roberto Soldado, jenž tak zmátl brankáře hostí a poslal domácí výběr do rychlého vedení - 1:0! Ruský celek působil dojmem, jako by byl ještě v kabině. Neuplynulo totiž ani deset minut a Jevgenij Pomazan mohl lovit míč ze své sítě podruhé. Rychlou akci na pravé straně hřiště vymyslel Erik Lamela. Argentinský útočník výtečně vysunul rychlonohého Soldada, jenž zdvojnásobil vedle svého gólového účtu i náskok domácího týmu - 2:0!

Hráči Machačkaly s obtížemi odvraceli jeden útok svého soupeře za druhým. Aktivní byli zejména Townsend a rozjetý Soldado. V 35. minutě to mohlo být o tři góly, když Pomazan neudržel prudký centr Sigurdssona a míč na brankové čáře odkopával obránce Agalarov. Hosté byli ve výrazné defenzívě, před koncem poločasu však přece jen dokázali z ojedinělého útočného výpadu skórovat. První ránu Brazilce Jucileie ještě brankář Tottenhamu Friedel vytěsnil nad břevno. Z následného rohu Burmistrova se však před americkým brankářem vynořil druhý Brazilec v kádru Anži Ewerton, který sklepl prudký centr za Friedelova záda - 2:1!

Druhý poločas nabídl podobnou podívanou jako první. Ruský celek jen s obtížemi čelil náporu domácího mužstva. Odměnou za aktivní hru byla Tottenhamu v 55. minutě krásná akce Townsenda, jenž perfektně načasovanou přihrávkou našel nabíhajícího Lewise Holtbyho. Německý středopolař si míč efektně zpracoval a z druhého doteku obloučkem překonal brankáře Pomazana - 3:1! Tottenham měl velkou převahu a byla jen otázka času, kdy přidá pojišťovací gól. Ten přišel na konci 69. minuty. Střídající Fredericks se protáhl do pokutového území hostí, kde se dostal do kontaktu s Jucileiem a sudí Johannesson po kratším váhání ukázal na značku pokutového kopu. Exekuci si vzal na starost Soldado, který nekompromisní ranou dovršil svůj hattrick - 4:1!

Největší šanci hostí na snížení byla v 81. minutě rána Burmistrova. S dělovkou ruského útočníka si však Friedel poradil a uspěl i proti následné Burmistrově dorážce. Tottenham si tak utkání v pohodě pohlídal a zaslouženě zvítězil 4:1.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
DieFohlenBMG

tip anzhi nedá gol))

Reagovat
smazaný uživatel

over 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

to bude haluzových 1-0....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Kerimov dodrží slovo, a v zimě přivede hráče.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele