základní skupiny - skupina A, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Valencia CF 0:1

Swansea přišla o možnost předčasné kvalifikace mezi nejlepších dvaatřicet klubů Evropské ligy, když v domácím prostředí podlehla Valencii 0:1. Španělský klub tak Velšanům vrátil porážku z úvodního kola a zásluhou Pareja z 20. minuty se již definitivně umístí ve skupině A na prvním místě.

Domácím Labutím přitom stačila i remíza, aby odolali tlaku ruské Kubaně, jenže kromě brzké branky Pareja je postihla i další rána v podobě zranění Bonyho Wilfrieda, z čehož se již po většinu zápasu nedokázali oklepat. Když už Bonyho náhradník Álvaro Vázquez přece jen srovnal, rozhodčí jeho branku neuznali pro domnělý ofsajd, přestože televizní záznamy svědčily o něčem jiném. Vítězi loňského ligového poháru tak nezbývá nic jiného, než si poradit v posledním zápase skupiny na půdě švýcarského St. Gallen.

Svěřenci Michaela Laudrupa mají na Kubaň Krasnodar luxusní tříbodový náskok a navíc i o tři branky lepší skóre. Vzhledem k tomu, že ruský klub zavítá na Mestallu, která je domovem vedoucí Valencie, mohla by i případná prohra ve Švýcarsku nakonec stačit na postup dále. Vraťme se však ke čtvrtečnímu zápasu. Hosté byli o poznání v lepší formě, než jak tomu bylo při prvním střetnutí těchto klubů, a vedení si zasloužili. Brankář Tremmel si nedokázal poradit s rohem Canalese a v nastalém zmatku udeřil Dani Parejo, k němuž se míč odrazil po Bernatově zablokované střele.

Domácí gólman si se střelcem první branky ještě do poločasu vzájemný souboj zopakoval, tentokrát z něj vyšel vítězně Tremmel díky skvělému zákroku. Klíčový moment utkání přišel záhy po vynuceném střídání Wilfrieda, kdy Vázquez zblízka dorazil Shelveyho střelu do sítě, ale praporek čárového rozhodčího ke vzteku domácích utnul veškeré oslavy. Pro velšský klub bylo ještě hůř v závěru, kdy Jeremy Mathieu na brankové čáře odkopnul míč směřující mezi tři tyče, a následně musel odkulhat ze hřiště i pravý bek domácích Angel Rangel.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

10 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EL Gringo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele