základní skupiny - skupina D, 6. kolo
12.12.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Zulte Waregem nepostupuje, vaz mu srazila porážka s Rubinem

Pořádně zklamané musí být Zulte Waregem, jemuž se naplnil nejhorší možný scénář, díky němuž se do další fáze Evropské ligy nepodívá. Domácím stačila proti prvnímu Rubinu remíza, tu ovšem ztratili v posledních jedenácti minutách. A protože Maribor otočil zápas s Wiganem, raduje se z postupu slovinský celek.

Kazaň už hrála vlastně jen o čest, první místo ve skupině jí nikdo nemohl sebrat. I přesto že nehráli některé opory jako Rjazancev, Eremenko či gólman Ryžikov, dokázala si zajistit čtvrté vítězství ve skupině díky zásahům Babarse Natcha a Josého Rondóna. Zulte v závěru na zvrat síly nenašlo.

První půle příliš nebezpečných možností nenabídla, hra byla hodně ospalá. Ačkoli bylo vidět, že by domácí o svém postupu chtěli rozhodnout jakýmsi úvodním uklidňujícím gólem, narazili většinou na dobře bránícího soupeře, jejíž defenzívu skvěle dirigovalo španělské duo César Navas a Iván Marcano.

Za hosty nejvíce zahrozil M'Vila, jehož střela zpoza vápna zamířila jen mimo, a pak také ve 22. minutě Natcho, proti jehož pokusu musel zasahovat gólman Bossut. Na druhé straně se do dobré střelecké pozice dostal Duplus, ovšem ani on nenašel tu správnou mušku. Druhé dějství bylo přece jenom poněkud zajímavější.

V úvodu hodně hrozil nejlepší střelec Rubinu Rondón, jenž se po zranění vrátil na hřiště teprve nedávno, Zulte kousalo především díky Malandovi, jenže jeho střele ze 65. minuty mířící do horního růžku chyběl nejprve kousek a poté ho vychytal Arlauskis. Skóre se negativním způsobem pro belgický tým hnulo v 79. minutě.

V pokutovém území totiž střídajícího Kisljaka fauloval důrazný Duplus a rozhodčí Mazzoleni ukázal na penaltu. K té se postavil Natcho a proměnil. Pět minut před koncem bylo o vítězi tohoto utkání rozhodnuto. Rondón si jako zkušený mazák s tutovkou poradil, v zakončení nezazmatkoval a obloučkem přehodil Bossuta.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
mario23

Kazaň hraje dobře, ale maj jistotu postupu z 1. fleku, takže bych se nebál zkusit ostrou 1.

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby oba zapasy ve skupine skoncily 0:0 , tak Zulte by postupovali ze skore 4:8...

Reagovat
smazaný uživatel

No on Maribor na tom taky není nějak extra dobře se skóre 9:12...jen padalo o trochu víc gólů v jejich zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč má Rubiň tohle logo? proč nezůstali u tohodle: http://russianfootballnews.com/wp-content/uploads/2013/07/Rubin_Kazan_Logo.png

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda, ač jsem tipoval výhru Rubinu, tak bych rád aby postoupili i hráči Waregemu. Ten tým totiž v posledních letech dost zapracoval a jejich hra se rok co rok zlepšuje, tak snad za rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele