základní skupiny - skupina G, 2. kolo
03.10.2013 19:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Rapid Vídeň - Dynamo Kyjev 2:2

Až v samém závěru utkání ztratilo ukrajinské Dynamo tři body, které už pomalu a jistě vezlo do Kyjeva. Rapid Vídeň zabral v poslední možný moment a díky zásahu Christophera Trimmela vymazal dvougólový náskok soupeře z poločasu. Pro oba týmy znamenala remíza 2:2 vůbec první body v Evropské lize.

Čas už se chýlil ke konci, běžela již čtvrtá minuta nastavení. Domácí se hnali za vyrovnáním, kyjevský celek byl pod obrovským tlakem. Kapitán Trimmel se najednou položil do vzduchu nejvýše ze všech a hlavou zužitkoval centr Palla. Sílu jim ale musel dát nejdříve Burgstaller, jenž těsně po přestávce snižoval na 1:2.

V první půli se zdálo, že Blochinova družina v Rakousku nechá zapomenout na příšerné ligové výsledky. Mbokani s Jarmolenkem, dva nejnebezpečnější muži Dynama, trápili vídeňskou obranu už od začátku. Po jejich spolupráci se poprvé pnula branková síť, jenže druhému jmenovanému zkazil radost praporek asistenta.

Jarmolenko se nakonec prosadil po půlhodině hry, Trémoulinas po svém typickém náběhu po levém křídle, jakým byl dříve známý ze svého působení v Bordeaux, načasoval přesně centr na skórujícího spoluhráče. O čtyři minuty později hosté slavili podruhé, ačkoli jim k tomu musel trochu pomoci soupeř.

Belhanda s Mbokanim si krásně narazili, prvně jmenovaný byl těsně bráněný Pallou, a jeho střela-nestřela se nakonec odrazila od Dibonovy hlavy za záda slovenského brankáře Novoty. Kdyby ještě Mbokani stihl navýšit náskok na 3:0, byl by s Rapidem zřejmě amen. Takhle však měli domácí pořád šanci ještě uspět.

V 53. minutě se prosadil Burgstaller, který nahradil o poločas nevýrazného Vukojeviče. Tenhle tah se trenérovi Zoranu Barisicovi rozhodně vyplatil. Blízko brance byli Boyd a Schaub, gólman Koval musel zlikvidovat Burgstallera i Petsosův přímý kop. Dynamu jeho zákroky ovšem v konečném účtování stejně nebyly nic platné.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

1:3 ostudu si dělejte doma,ale ne v Evropě!!

Reagovat
HullCity

Nemám slov...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
pedro-pedro

Rapid v tristní formě a Dynamo určitě myslí na postup takže pro mě jasná 2. TIpuju 0:2

Reagovat
mario23

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Příště ať nastaví 30 minut...

Reagovat
smazaný uživatel

dobre to natahoval ten kokos....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele