základní skupiny - skupina I, 5. kolo
28.11.2013 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rijeka i Vitória v Evropské lize končí, remíza 0:0 je nechala v závěsu skupiny

Vitória po remíze v Rijece ztratila definitivně naději na postup do jarní fáze Evropské ligy. Ačkoli na druhou příčku ztrácí tři body, nepomohlo by jí ani závěrečné vítězství, jelikož má horší vzájemné zápasy než Betis. Domácí letos prokázali, že Kantrida je těžko nedobytným hradem a ani napotřetí zde neprohráli.

Oba týmy potřebovaly pro zachování naděje bezpodmínečně zvítězit, bezbrankový stav jim nakonec srazil vaz. Rijeka předvedla daleko lepší výkon než na úvod v Portugalsku, odkud odjížděla domů s debaklem 0:4. Už ve 13. minutě musel gólman Douglas děkovat břevnu, že stálo přesně tam, kam mířil parádním lobem domácí Alispahič.

Následně na druhé straně pálil nebezpečně André Santos, avšak zamířil pouze nad, Benkovu dobrou hlavičku na bližší tyči zlikvidoval fantasticky na brankové čáře Douglas. Ve 41. minutě domácí zahrozili ještě jednou, Kvržič prostrčil balón do středu, odkud pálil jen těsně vedle levé tyče Alispahič.

I po přestávce se svěřenci Matjaže Keka dostávali do více gólových možností. Benko z přímého kopu neuspěl, poté si rijecký ostrostřelec naběhl na dlouhý pas, zbavil se dvou nedůrazných soupeřů, jenže v koncovce selhal a střela skončila mimo. V 79. minutě André André rovněž pálil jen nad.

Poslední možnost, jak změnit pro diváky nevalné skóre, měl osm minut před koncem znovu Benko. Ten dostal parádní kolmici za obranu, hostům tak trošku nevyšla ofsajdová past. Ačkoli chorvatský forvard mohl přihrávat ještě doleva na lépe postaveného Sharbiniho, po kličce zvolil zakončení, po kterém trefil jen nohy Douglase.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele