základní skupiny - skupina A, 2. kolo
03.10.2013 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kubaň Krasnodar - Valencia CF 0:2

Netopýři potvrdili stoupající formu a v ruském Krasnodaru si díky brankám Paca Alcácera a Sofiana Feghouliho poradili s domácími bez inkasování. Rusové se dlouho bránili nájezdům soupeře, ale dvacet minut před koncem utkání už kapitulovali.

Souboj dvou celků, kterým se v poslední době příliš nedařilo, skončil po devadesáti minutách ve prospěch španělského celku. Také ten byl po nepovedených zápasech v úvodu sezony kritizován, hráči Los Che ale ukázali, že se s nimi počítat ještě musí. Na sérii vítězných zápasů v rámci La Ligy navázali výhrou v Rusku, o dvě branky jim podlehla Kubaň Krasnodar.

Sudí Marijo Strahonja přivedl na trávník oba konkurenty přesně v šest hodin našeho času, v úvodu se lépe začali prezentovat domácí hráči. Ti častěji drželi míč na svých kopačkách, ale jejich statický přístup nenašel u obránců Los Che příliš pochopení. Valencia se snažila využívat především standardní situace, jako například dobře zahrávané rohové kopy Pareja. Na jeho druhý centr si po Belenově vyboxování naběhl Sergio Canales a vypálil - bohužel pro hosty vysoko nad. Domácím se příliš okének v obraně hostí neotevíralo, na řadu tedy přišly střely. Jedovatou ránou zkoušel pozornost brankáře Guaity záložník Arsen Chubulov.

Hosté se stále více tlačili před brankáře Aleksandra Belenova, který musel řešit ošemetnou situaci po Canalesově rohovém kopu. Zajímavý signál zakončoval hlavičkující Ricardo Costa a brankář Belenov měl plné ruce práce, aby udržel nulu na straně svého týmu. Nabíhající záložník Fidler poté vznášel prudké protesty na adresu hlavního sudího, protože se mu nelíbil kontakt s obráncem Víctorem Ruizem. Píšťalka rozhodčího Strahonjy ale mlčela.

Poslední slovo v první půli měl na svědomí zkušený útočník Djibril Cissé, hlavička protřelého zakončovatele ale mířila jen pár metrů od tyče Guaitovy brány. Ve druhém dějství se odehrála tatáž situace, na kterou si domácí Fidler, když Gonzalo Bueno v šestnáctce upadl po kontaktu s bránícím Barragánem, sudí ale opět faul neviděl. Pět minut po změně stran měli hosté velké štěstí, když se k hlavičce prodral obránce Lorenzo Melgarejo, ale ani on nedokázal Guaitu překonat.

Netopýři roztáhli hru do stran, odkud si míč na kraj pokutového území navedl mladý útočník Pablo Piatti, Argentincova střela ale díky skvělému zákroku brankáře Belenova v síti neskončila. Úvodní gól nepřinesla ani spolupráce Piattiho s Parejem, španělský záložník si po sólu spoluhráče nedokázal dobře zpracovat míč a jeho pomalou střelu brankář domácích v klidu chytil. Přesto se z čistého konta radovat nemohl - plány mu překazil Paco Alcácer.

Mladý španělský záložník toužil po šanci, kterou mu trenér Djukić v závěru utkání nakonec nabídl. Na hřišti pobyl Alcácer sotva pár minut, když skóroval. Brankář Belenov totiž vyrobil hroznou minelu a míč neodkopl, takže mladý Španěl mohl pelášit na opuštěnou bránu!

Valencia ucítila šanci na bodový zisk a pokropena živou vodou začal útočit. Po dalším rychlém pokusu o brejk musel Xandao zastavovat pronikajícího Cartabiu faulem, což znamenalo volný přímý kop. Jeho exekuce se ujal Sofiane Feghouli a krásnou ranou navýšil vedení Španělů! Na něm nic nezměnilo ani nastřelené břevno po hlavičce Bulhara Popova. Valencia se připisuje další tři body...

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kuban je fakt spatna... 0:X

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
pedro-pedro

Valencia se snad už rozjela a Kubaň strašná bída tipuju 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mario23

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele