základní skupiny - skupina B, 6. kolo
12.12.2013 19:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Ludogorec Razgrad 1:2

Fotbalisté Razgradu potvrdili dominanci ve své skupině a také na závěr si odvezli ze Záhřebu všechny tři body. V utkání byli lepším týmem a měli i více střeleckých pokusů, nakonec díky brance dvacet minut před koncem zvítězili 2:1. Skupinu tak vyhráli s těžko uvěřitelným počtem šestnácti bodů za pět výher a jednu remízu, před Oděsou skončili o šest bodů. Naopak Záhřeb uhrál jen jediný bod proti PSV a skončil zoufale poslední.

Před duelem byl mírně favorizován a do utkání také vstoupil velmi dobře, v úvodní dvacetiminutovce tlačil soupeře na jeho polovině, nicméně vážněji nedokázal brankáře Čvoroviće ohrozit. Poté začali vystrkovat růžky hosté a v podstatě ze své první vážnější příležitosti skórovali. Po necelé půl hodině hry uvolnil Roman Bezjak unikajícího Marcelina, který vybídl přihrávkou Daniho Abala a ten střelou podél brankáře Sandomierskiho skóroval - 1:0.

Hosté od této chvíle přitlačili a ostřelovali domácího brankáře, ovšem buď si špatně seřídili mířidla nebo s přehledem zasahoval domácí strážce. Když už se zdálo, že hosté budou odcházet do kabiny spokojeněji, tak Záhřeb vyrovnal. V první nastavené minutě po rohovém kopu Pamiće tečoval balón ve vzduchu Čalušić a do prázdné branky s přehledem zakončoval Duje Čop. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo.

Oba celky o balón bojovaly blízko středové čáry a nemohly plynule přecházet do útoku, navíc často kazily rozehrávku. Rozhodující moment utkání přišel v 72. minutě, kdy se po zvýšené aktivitě hostů prosadil Bezjak díky milimetrové nahrávce aktivního Abala. Domácí byli až do závěrečného hvizdu v křeči a hru naopak kontroloval soupeř. V samém závěru mohl rozhodnout Espinho, jenže z jasné pozice branku netrefil a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele