základní skupiny - skupina F
06.12.2012 19:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

SSC Neapol - PSV Eindhoven 1:3

Tim Matavz se stal hrdinou PSV Eindhoven, který sice jel do Neapole s vědomím, že do další fáze Evropské ligy nepostoupí, přesto však díky Matavzově hattricku zvítězil 3:1 a zakončil tak působení v pohárech na správnou notu.

První branku utkání sice vstřelili domácí prostřednictvím Edinsona Cavaniho, to ovšem znamenalo málo v konečném výsledku zápasu, jenž ani pro Neapol neměl velkou váhu, neboť na postupu z druhého místa už nemohl tento zápas nijak promluvit. Přece jen to ale byli papírově hosté, kdo měj z posledního utkání ve skupině skupiny F odejít s prázdnou. Vždyť PSV prohrálo hned třikrát po sobě a jejich sebevědomí tím muselo značně utrpět. Nebylo tak žádným překvapením, když úvod zápasu jasně ovládal italský tým, jenž naopak získal devět bodů z posledních tří střetnutí.

V šesté minutě ještě Bruno Uvini těsně minul branku hostů, stejně jako poté učinili Eduardo Vargas a Hugo Campagnaro. Nevyhnutelný gól pak přišel v osmnácté minutě, kdy Marco Donadel připravil šanci k uklizení míče do sítě z deseti metrů pro Cavaniho, a uruguayský útočník se nezmýlil. Pak se ale dostal ke slovu Tim Matavz. Nejdříve hlavičkou těsně vedle vyslal pouhé varování a poté těsně před uběhnutím první půlhodiny vyrovnal skóre dorážkou Depayovy dalekonosné střely, která se odrazila od tyče. Neapol měla téměř hned po rozehrávce šanci znovu odskočit, jenže Cavani ve velké šanci selhal. Brankář hostů Boy Waterman se pak musel vytáhnout proti pokusu Vargase.

Pět minut před odchodem do kabin však podruhé udeřili hosté. Znovu to byl Matavz a znovu šlo o dorážku zblízka, tentokráte mu vyraženým míčem nechtěně připravil gólovou příležitost brankář Rosati. Těsně před přestávkou ještě přinutil Watermana k dalšímu zákroku Dossena a brzy po změně stran byl znovu blízko gólu Cavani, jenže i PSV nadále představovalo velkou hrozbu. S Depayovou střelou si ještě Rosati brilantně poradil, ovšem po hodině hry byl na třetí gól Eindhovenu krátký. Střelcem nemohl být nikdo jiný než Matavz, který svůj hattrick snadno završil díky Depayově centru.

V závěru utkání sice Neapol zamkla svého soupeře u vlastního vápna, ale žádnou další branku i tak nepřidala. Hosté tedy mohou slavit alespoň dílčí úspěch, který mírní vzpomínky na ročník 2012/13 v Evropské lize. Neapol postupuje dál z druhého místa a může se tak střetnou i s Plzní.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Eindhoven velke zklamani...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sotuen

0:0

Reagovat
10

Neapol má o víkendu Inter, postup v kapse, navíc na to celkem srali i v přechozích zápasech...nedivil bych se prohře

Reagovat
olis

hra Cavani

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

právě proto, že máme Inter moc nechápu, proč by dnes měli hrát jak Inler, tak i Cavani

Reagovat
olis

Cavani si zaklad "vyziadal"

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad budu chciet vyhrat pred svojimi fans ... taktiez PSV setria dolezitych hracov, hraju s Twente cez vikend, napr. do Talianska nesli Mertens a van Bommel -> pravdepodobna zostava tu na EF je chybna

Reagovat
olis

Pravdepodobná zostava Neapolu: Rosati - Uvini, Fernandez, Campagnaro - Maggio, Donadel, El Kadouri, Inler, Dossena - Vargas, Cavani

kedze hra Cavani a hrame doma tak vitaztvo je celkom realne ale uvidime...

Forza Napoli !

Reagovat
AjaxFans

Takže Ajax poslední zástupce další fáze v pohárech?

Reagovat
smazaný uživatel

bez otaznika

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Žebráci

Reagovat
olis

ta robili

Reagovat
Pettirosso

No, kdyby Neapol toho Matavžse koupila, teď by jim nedal hattrick šikovnej hráč

Reagovat
olis

keby nebol Rosati lama tak to teraz toto nepises...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footreview.net/home/viewvideo/6312/uefa-europa-league-2013/napoli-1-3-psv-eindhoven

No tak Matavž jen dorážel, zas takovou hvězdu po jednom hattricku bych z něj nedělal...spíš bych vyzdvihl Memphise Depayeho...ten se mi velice líbil a má nakročeno na solidní kariéru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele