základní skupiny - skupina D
06.12.2012 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Newcastle United 2:0

Přímý souboj o první místo ve skupině D dopadl lépe pro francouzský celek z Bordeaux. Mladý tým Newcastlu si za kanálem La Manche jen sotva tvořil šance, zatímco Les Girondins ještě několik neproměnili. Nakonec se v zápisu o utkání v kolonce "střelci" objevuje jediné jméno, a to Cheikh Diabaté.

Nakonec o evropskou neporazitelnost přeci jen přišel. Newcastle po pěti zápasech bez porážky dle očekávání padl v Bordeaux, kde Alan Pardew sázel na poměrně nezkušenou jedenáctku v čele s mladíčkem Abeidem či útočníkem Rangerem (v základu prvně od dubna 2011). Z pondělní sestavy proti Wiganu bylo vlastně podrženo jen duo Williamson-Marveaux, protáčelo se i na brankářském postu, kam se vrátila třetí volba, Rob Elliot.

A právě ten byl od počátku jednoznačně vytíženějším ze dvou brankářů. Hned ve druhé minutě se musel vytasit s perfektním jednoručním zákrokem proti Saivetově pokusu, přičemž také v příští pětiminutovce dvakrát likvidoval projektily Ben Khalfallaha a Belliona. Teprve pak se před ním vody uklidnily, ačkoliv ještě do první půlhodiny stihl favorit vtěsnat svůj úvodní zásah. Diabaté se mezi Perchem a Williamsonem neomylně pověsil do vzduchu, aby tentokrát Elliotovi nedal žádnou šanci.

Newcastle vypadal být velmi neuspořádaný a během první části prakticky ani nezahrozil. Do té druhé vkročil s Anitou a novým rozestavením 4-4-2, což mělo hned za následek premiérový střelecký pokus z dílny Sholy Ameobiho. V tu chvíli se Straky nadechovaly ke svému nejlepšímu období v zápase, avšak Abeid se svou kroucenou zkazkou dočasnou převahu na ukazatel skóre nepromítl.

Závěrečné slovo tedy opět náleželo domácím. Sertić ještě poškádlil břevno svou pumelicí z 30 metrů, nicméně Diabaté v 73. minutě neomylně mezi nohama prostřelil Elliota i podruhé. Právě brankář Newcastlu ještě přitom těsně před koncem odkláněl Khalfallahovu ránu na tyč - mohlo být tedy ještě hůř.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
NuFc23

tu uz o nic nejde X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat
Milan.B

2:0

Reagovat
biznizmen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

srát na výsledek a dát šanci mladíkům)) Abeid, Campbell, Newton, Tavernier, Sammy a Fergie na plac!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele