základní skupiny - skupina I, 5. kolo
30.11.2011 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rennes znovu nevyhrálo a v pohárech tak končí

Stade Rennes nedokázalo přehrát Udinese ani napodruhé a po bezbrankové remíze se pro letošek s pohárovou Evropou loučí. Italský celek má naopak s osmi body postup do vyřazovací fáze na dosah, stačí mu k tomu za dva týdny neprohrát se Celticem.

Domácí vstupovali do utkání s nožem na krku, úvod se jim však zachytit nepodařilo. Udinese bylo aktivnější, otevřít skóre mohl záhy Antonio Floro Flores, ani jednu ze dvou nadějných příležitostí se mu však do konce dotáhnout nepodařilo.

V dalším průběhu se na obrazu hry nic nezměnilo, italský celek měl i nadále navrch. Volný přímý kop prodloužil Benatia na Fabbriniho, ten ale na pozorného Costila nevyzrál. Poté střílel Agyemang-Badu, tomu se však pro změnu nepodařilo zamířit mezi tři tyče, ještě do poločasu mohl změnit bezbrankový stav Fabbrini, ovšem ani tentokrát neuspěl.

Po změně stran se konečně začalo osmělovat i Rennes, kterému hodně pomohlo střídání Mandjecka a o chvíli později i Pitroipy. S jejich nástupem se hra bretaňského celku rozhýbala, k vidění konečně byly i šance. Ještě před tím se po rohu Dalmata protlačil do zakončení Hadji, ani jemu se však prostor branky trefit nepodařilo.

A když se neujala ani rána Pajota, tak se o slovo opět přihlásili hosté. Střídající Basta našel přesným pasem Floro Florese, ten ale nevyužil ani svou třetí možnost a pálil nepřesně. Na odpověď jsme dlouho čekat nemuseli. O pár minutek později pálil Pitroipa, Handanović však svůj premiérový zákrok zvládl na jedničku.

Hned další velkou příležitost měl i Mandjeck, z vápna se mu ale prostor ohraničený třemi tyčemi trefit nepodařilo. Ale bylo to Udinese, kdo měl v závěru blíže ke třem bodům. Asamoahova rána však byla nepřesná, Pinzimu s Agyemang-Baduem pro změnu vystavil stopku bezchybný Costil, který tím pro svůj tým udržel alespoň bod.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Udine tam prdne náhradníky takže budou rádi, že si od tama odvezou remízu 1:1, ale spíše to bude 1:0 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese že tam prdne náhradníky?? To ses upsal ne.. Udinese má velký zájem na postupu, naopak Rennes má šanci už jen velmi mizivou, navíc, jestli trenér Rennes dá šanci náhradníkům, může se zrodit krásná dvojka, ve kterou i já věřim. Tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ale o víkendu hraje s interem to je taky důležitej zápas tak že sestava je tak 50 na 50

Reagovat
smazaný uživatel

Težké něco tipovat, oba celky jsou velmi kvalitní, doma Rennes neprohrálo, ale Udinese je ve formě, a z tohohle zápasu si odveze minimálně bodík tip 02 1:1 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Pitroipa - Di Natale) Po bezbrankovém prvním poločase, ve kterém nebude k vidění nic převratného, se ve druhém poločase hra oboustranně výrazně zlepší a budeme svědky ofenzivního fotbalu se spoustou šancí. První šanci poslat svůj tým do vedení Tettey nevyužije, ale v 56. minutě se to již hráčům Rennes podaří, přihrávku Montaňa využije Pitroipa a domácí fanoušky dostane do varu. Po obdržené brance se hosté budou tlačit do ofenzivy a několikrát nebezpečně ohrozí branku domácích. Nejprve v 61. minutě Asamoahova střela mine branku jen o kousek a o 2 minuty později po krásné kombinaci hostí Di Natale ztroskotá na domácím brankářovi Costilovi...V 66.minutě bude mít šanci pojistit náskok domácích opět Pitroipa po centru z levé strany od Féreta, ale z dobré pozice zamíří jen do boční sítě. Po této příležitosti se tempo hry na chvíli uklidní, k vidění budou spíš osobní souboje, nedovolené zákroky a také žluté karty po vzájemné strkanici mezi Kanou-Byikem a Pinzim. Zničehonič se však hosté dočkají vyrovnání. Po sérii nepřesností se k míči dostane Mauricio Isla a dlouhým pasem milimetrově přesným najde na malém vápně osamoceného di Nataleho, který už si v takových situacích umí poradit - 1:1. Po obdržené brance se domácí snaží vrhnout všechny síly do útoku, ale je to snaha spíše křečovitá. Za zmínku stojí snad jen povedená rána Fereta, která míří jen těsně vedle pravé tyče hostující branky. Naopak mohlo udeřit na druhé straně. JEnže Armerovu střelu z hranice šestnáctky reflexivně vyráží Costil a k dorážce nepustí DI Nataleho Mangane. Domácí se ale přece jen mohli dočkat rozhodujícího gólu, po průniku a centru dobře hrajícího Fereta zakončoval Hadji, ale tentokráte se vyznamenal i Handanovič a zajistil tak hostujícímu Udine velice cenný bod z hřiště ambiciózního soupeře. ..Remíza je vzhledem k průběhu hry zaslouženým výsledkem, nezáživný první poločas, ve kterém se hrál opatrný fotbal plný nepřesností, faulů a osobních soubojí, nám vynahradil 2.poločas, kde obě mužstva vsadila na ofenzivní notu, viděli jsme množství šancí a taky 2 branky.

Reagovat
smazaný uživatel

na čem ujíždíš

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele