1/16 finále - odvety
23.02.2012 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Legia Varšava 1:0

Portugalský Sporting dokázal v odvetě s polskou Legií Varšava uhájit uhranou remízu 2:2 z prvního utkání a díky domácímu vítězství 1:0, o které se postaral v 84. minutě Matías Fernández, postoupil do osmifinále Evropské ligy. V něm ale narazí na pořádně těžkého soupeře. Manchester City přitom ve stejné fázi vyřadil jeho kolegu z Porta.

Pro oba celky byl výsledek z prvního klání hodně nevyzpytatelný. Především pak pro Sporting. Kdyby se totiž soupeř ujal vedení, bezpodmínečně by musel vyrovnat. Domácí měli svou první šanci utkání už v 11. minutě. Žewlakow zahrál rukou a Fernández z následného přímého kopu pořádně protáhl gólmana Kuciaka.

O tři minuty později zahrozila v největší příležitosti prvního dějství také Legia, jenže Ljuboja hlavičkoval z dobré pozice pouze vedle brány. A dá se říci, že to bylo z první pětačtyřicetiminutovky vše, co oba celky předvedly. To druhé bylo už o něco zajímavější. Aktivněji do něj přitom vstoupilo portugalské mužstvo.

Kuciak nejprve vyrazil do bezpečí hodně nevyzpytatelný centr Insúy, poté z rohového kopu ohrozil hostující gólmana také Fernández, síť se však stejně po této akci nezatřepotala. Na druhé straně mohl otevřít skóre utkání Ljuboja, ovšem brankář Rui Patrício jeho střelu levačkou celkem snadno polapil.

Pak se k hlavičce procpal i hostující Komorowski, nicméně po Vrdoljakově rohovém kopu zamířil nad bránu. Od té doby se Legia k soupeřově bráně výrazněji neprotlačila. A Sporting šest minut před koncem nakonec zasadil úder. Fernándezovi stačilo jen lehce tečovat centr z pravé strany a po jeho gólu bylo vlastně rozhodnuto.

V té chvíli hosté museli vsítit minimálně dvě branky, aby se letos udrželi ve hře Evropské ligy. Jenže byli to právě domácí, kdo mohl navýšit náskok. Carrico sklepl balón pro Insúu, který však poté pálil nad. Trochu vrásek na čele Sportingu přidělal v poslední minutě střídající Wolski, mezi třemi tyčemi ovšem byl pozorný Rui Patrício.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

když už Sporting nevyhrál venku tak doma určitě tip 3:0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

preji to Legii stejne jako proti Spartak M ale bude to boj

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
didosh

Legie jakou posilu ze zámoří dobrý scouting

Reagovat
FC Porto FC

Aspo někdo postoupil v EL

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele