základní skupiny - skupina C, 2. kolo
29.09.2011 21:05 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Rapid Bukurešť - PSV Eindhoven 1:3

Fotbalisté PSV Eindhoven navázali na úspěšné období z domácí soutěže také v zápase Evropské ligy a velice se přiblížili postupu do další fáze. Na půdě rumunského Dinama Bukurešť, které je považována za druhého největšího kandidáta na postup, dokázali svěřenci kouče Freda Ruttena zvítězit 3:1 a do tabulky si proto připsali druhé tři body. Proto mají šest korálků a vedou svou skupinu, příští výhra nad Hapoelem by téměř mohla znamenat postup.

PSV navíc hraje na Philips Stadium před vlastními fandy a izraelský protivník doposud nevybojoval ani bod. Dinamo ovšem stále nemusí smutnit, důležitá výhra na půdě Hapoelu dává rumunskému výběru velké šance na postup ze skupiny. Nicméně tentokráte domácí na favorizovaný Eindhoven nakonec po boji nestačili. Dostali se po půl hodině hry do vedení, soupeř ovšem ještě do půle vyrovnal a dvě minuty před koncem otočil stav zápasu.

V první příležitosti utkání se ocitl domácí Daniel Pancu, jenže padáčkem o nějaký ten decimetr branku hostů přestřelil. Na druhé straně to zkusil z dobrých pětadvaceti metrů Dries Mertens, účinek to ale nemělo. V dalším průběhu vystrkovali růžky spíše hosté a především slovinský zabiják Tim Matavž. Jenže ten nejprve minul pravou tyčku a hned na to z vyložené příležitosti trestuhodně přestřelil branku gólmana Danuta Dumitru Comana.

Poté namířil svůj projektil vedle také Georgino Wijnaldum a proto přišel ve 28. minutě na druhé straně trest. Po rohovém kopu Ruie Durateho prodloužil hlavou Pancu a Dan Alexa pohodlně dopravil balón do prázdné branky. Jenže tři minuty před přestávkou si na přímý Kevina Strootmana volný kop naběhl na pravou stranu Wilfried Bouma a pokusem z šesti metrů vyrovnal stav utkání.

V závěru zápasu rozhodl klasický kanonýr v barvách PSV - švédský ostrostřelec Ola Toivonen. Ten vyskočil nejvýše po centru Strootmana a hlavou zavěsil balón přímo pod břevno. V závěru utkání musel rumunský celek otevřít obranu a okénko v defenzívě využil slovinský šutér Matavz. Ten si naběhl do vápna na centr Mertense a a bez větších emocí pojistil výsledek utkání ve prospěch holandského výběru.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
paver

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
skorpikk

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele