základní skupiny - skupina H, 5. kolo
30.11.2011 19:00 CET
3 : 4
(1:0)

Reportáž

NK Maribor - Club Bruggy 3:4

Naprosto neuvěřitelná věc se stala na půdě slovinského Mariboru, kde byl druhý poločas zajímavější než mnohdy celé kolo naší nejvyšší soutěže. Slovinský celek dokonce vedl ještě čtvrthodiny před koncem už 3:0, jenže naprosto nepochopitelně nezvládl konec zápasu a nakonec prohrál 3:4. Tím, si definitivně zavřel cestu do jarní části pohárové Evropy a stále tak zůstává poslední s jediným bodem na kontě.

Naopak belgický celek se díky neuvěřitelné koncovce vyhoupl na druhé místo tabulky a k postupu do další fáze mu stačí jediné. Uhrát doma alespoň bod s Bragou, která už má postup do další fáze stvrzen. Přitom Maribor odstartoval perfektně a po poločase vedl, navíc v polovině druhé půle díky skvělé hře ukořistil výsledek 3:0. Úvodní trefu vsítil v 11. minutě, kdy se z dobrých osmnácti metrů napřáhl Dalibor Volas a trefil přesně.

Domácí byli v prvním poločase aktivnější a mohli navýšit skóre, hosté měli jen sem tam nějakou šanci. A šest minut po přestávce se zdálo, že domácí alespoň bod uhrají. Centr od Dejana Traijkovskiho si totiž nechtěně srazil do sítě obránce Ryan Donk. V 67. minutě se navíc ve vápně ocitl osamocený Dalibor Volas a zblízka nemohl minout, o vítězství Mariboru v tuto chvíli již nikdo nepochyboval.

Ovšem v 74. minutě nastal senzační obrat soupeře a naprostý kolaps obrany slovinského celku, kterému situaci zkomplikovaly i nepříliš povedená střídání. Během tří minut Maribor nechal ve vápně dvakrát osamoceného Nabila Dirara, který centru svých spoluhráčů využil a snížil na 2:3 z pohledu Brugg. A za dalších pět minut bylo srovnáno, když krásnou individuální akci dokončil s gólovou tečkou Joseph Akpala.

O výhře hostů rozhodl v poslední minutě obránce Ryan Donk, jenž využil překrásného centru bývalé opory holandského Nijmegenu Bjorna Vleminckxe a hlavou se postaral o nevídaný obrat, který v této soutěži bude v budoucnu k vidění asi opravdu málokdy.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra hostí, hrají na půdě nejslabšího týmu a stále živý šance a postup, dnešní výhra by je mohla posunout dále tip 2 0:2 (0:1)

Reagovat
ronaldik

Neskutečný, co se tam děje

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, tak to jsem teda dlouho neviděl takovej obrat, doví esi jim v poločase neslíbili suda a párek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej obrat

Reagovat
Hubna

Reagovat
smazaný uživatel

ciii, 15 minut pred koncom viesť 3:0 a nevyhrať a ešte doma..tak to je mala športova tragedia..klobuk dole pred hosťami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

donk si da vlastnak a nakoniec rozhodne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kam se hrabe Turecko...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je vidět slabina mužstev z bývalé Jugoslávie (když opomenu Chorvatsko) - fotbalově jsou na tom možná dobře ale kondičkou a taktickou připraveností asi neoplývají

Reagovat
Josifek

Reagovat
Eric_The_King

Vlastňák si dával Donk a třetí gól Mariboru dával zase Volas... Viděl jsem to přímo na stadionu. Jinak kamarád Slovinec o poločase říkal, že to určitě ještě prohrajou. Když už vedli 3:0 tak začínal věřit ve výhru. Krutý omyl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele