základní skupiny - skupina G, 5. kolo
30.11.2011 19:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Charkov rozstřílel Austrii a zůstává bez porážky

Metalist znovu nezaváhal, Austria sice statečně vzdorovala, nakonec si však z Ukrajiny odváží vysokou porážku. Domácí tak potvrdili formu, se kterou se prezentovali již v posledních zápasech a mohou se začít těšit na los vyřazovací fáze.

Ukrajinský celek měl od počátku jasně navrch. Nejvíce o sobě dávali vědět Sosa s Villagrou, ani jedna příležitost se jim však nepodařila zúročit ve vedoucí branku. Hosté se osmělili až po deseti minutách, Barazite však pálil nepřesně. O chviličku později pak přišla důrazná odpověď. Sosa oslovil parádním pasem Deviče, a ten nekompromisně zavěsil - 1:0.

Ještě rychlejší reakci si ale po inkasované brance připravila Austria. Na Kleinův pas si naběhl Mader a parádní ranou do šibenice srovnal krok - 1:1. Metalist mohli poslat znovu do vedení krátce po sobě Dević, Ribeiro a Villarga, ani jednomu z nich se však nepodařilo propálit houštinu obětavých hráčů před sebou.

Pět minut před odchodem do kabin se ovšem domácí nakonec přece jen dočkali. Tentokrát Dević pro změnu centroval, do pokutového území si naběhl Edmar a zasadil Rakušanům krutou ránu - 2:1.

Hosté se však nevzdali a krátce po změně stran mohli utkání znovu zdramatizovat. Maderova střela ovšem skončila nad brankou a ránu Junuzoviče potom zpacifikoval pohotový Dišljenković. Po hodině hry navíc domácí přidali třetí branku. Na centr Sosy si tentokrát naběhl Gueye a hlavou dnešní utkání definitivně rozhřešil - 3:1.

Konečnou podobu poté skóre dostalo v poslední minutě hry, kdy se po Ribeirově nabídce prosadil sám Sosa a jen tak potvrdil zasloužený postup svého celku do osmifinále - 4:1. Naději může stále živit i Austria, potřebuje však na závěr porazit Malmö a zároveň ještě musí doufat v domácí zaváhání Alkmaaru.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

v te zime na Ukrajine toho Austria moc nevymysli....tip 1...2:0

Reagovat
paver

naprosto jasná záležitost. austria bude hrát jenom o to aby neodjela z ukrajiny s debaklem. tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to nebyla plichta.. Charkovu,stačí bod na postup!

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, ale ono jde nejen o postup, ale i o 1. místo...

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinskému celku chybí k postupu do další fáze bod, což je asi největší riziko dnešního zápasu. Přesto si myslím, že v tehle zimě nic rakušané nevymyslí 2:0 (1:0)

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasim s názorem redaktora, že Charkov nedosahuje kvalit Šachtaru a D.Kyjev. Když budu jmenovat např. zápas Charkova s D.Kyjev, kde Charkov sice smolně prohrál 1:2, nicméně D.Kyjev se za celou druhou půlku nedostal na polovinu soupeře a jen díky štěstěně udržel vedení. Spíš je to o nezkušenosti a nevyspělosti týmu. Věřim tomu, že jestli Charkov udrží tento standrad, během pár let vyhraje ukraj. ligu a velmi mu to přeju. V tomto zápase si myslim, že Charkov zvítězí, ikdyž Austria je dost houževnatá. Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

A to nemluvim o výhře na půdě Šachtaru 2:1, na kterou jsem si vzpomněl až teď

Reagovat
smazaný uživatel

Jen blázen by mohl pochybovat o Charkovu!!Výborně,ale trošku to kalí fakt,že toto může být jediný tým z Ukrajiny,který se kvalifikuje do vyřazovací fáze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele