základní skupiny - skupina L, 2. kolo
29.09.2011 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - RSC Anderlecht 0:2

Fotbalisté Lokomotivu Moska nedokázali navázat na úvodní velice solidní vystoupení na půdě rakouského Sturm Graz a v domácím prostředí podlehli belgickému Anderlechtu 0:2. Belgický gigant je sice favoritem skupiny, ovšem pouze mírným a vítězství v mrazivém počasí na půdě ruského celku se až zase tak neočekávalo. Na druhou stranu má letos obrovskou sílu, dokázal totiž deklasovat na úvod řecké AEK v poměru 4:1.

A pokud dokáže v příštím klání před vlastními fandy zdolat papírově nejslabší celek skupiny Sturm Graz, bude mít postup do závěrečných bojů Evropské ligy téměř zajištěn. Naopak Lokomotiv se ještě musí strachovat o jednoduchý průběh skupiny a více napoví příští klání s AEK Atény. Anderlechtu napomohl fakt, že se dostal do vedení už v 10. minutě zásluhou vycházející hvězdy Matiase Suareze, dvacet minut před koncem pojistil Deiudonne Mbokani.

Lokomotiv se dostal do šance v prvním poločase již v 5. minutě, kdy po přímém volném kopu Dennise Glushakova z dobrých pětatřiceti metrů tečoval balón nejnebezpečnější útočník domácích Bitencourt Maicon, nicméně brankář Proto balón zachytit dokázal. Hned na to tlak Lokomotivu pokračoval, když po rohovém kopu Glushakova pálil těsně vedle Victor Obinna. Jenže na druhé straně přišel vzápětí trest.

Kanu totiž uvolnil ve vápně Suareze, který pohotovu ránou rozvlnil síť, jako v letošní sezóně už poněkolikáté. Následně pálil stejný hráč z velké dálky těsně mimo, na druhé straně brankář Proo brilantně zlikvidoval hlavičku Tarase Burlaka. Po půl hodině hry měl vyrovnání na kopačce Alberto Zapater, jenže s dobrou možností naložil prachbídně. A Lokomotiv pokračoval v tlaku i po přestávce.

Opět se vytáhl brankář Proto, který nejprve skvěle vyrazil ránu Dmitrie Sycheva, poradit si dokázal i s následnou dorážkou Maicona. V dalším průběhu se do dvou slibných možností probojoval Obinna, ale úspěšný nebyl a proto svůj potenciál naplno využil v 70. minutě Mbokani. Po přímém volném kopu Lucase Bigliy stačilo pouze balón dorazit do volné klece. Od této chvíle aktivita Lokomotivu opadala a hosté proto vyhráli 2:0.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

body zustanou doma 2>0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 , 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele