předkola - 3. předkolo - odvety
04.08.2011 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Senická púť v Európe sa končí

Senica si po prvom zápase 3. predkola Európskej ligy odniesla zo Salzburgu hrateľný výsledok do odvety, ale na domácej pôde sa Záhorákom až tak nedarilo. Na domácej pôde totiž prehrali na úkor Red Bullu 0:3. Každopádne, v zápase vyhral lepší tím a postupuje tak po súhrnnom výsledku 4:0 v prospech Salzburgu do 4. predkola Európskej ligy.

Spočiatku sa hral opatrný futbal, mužstvá sa len "oťukávali". Prvá vážnejšia akcia prišla zo strany Senice v 9. minúte, kedy sa po rohovom kope lopta odrazila na bránu Gustafssona, ale švédsky gólman loptu zachytil. O minútu neskôr sa hostia nečakane dostali do vedenia, keď brazílsky kanonier Leonardo po peknom vysunutí išiel sám na Boleka, ktorý bol následne na jeho skvelý lob bezmocný - 0:1. Inkasovaný gól Záhorákov zaskočil, naopak hostí gól naštartoval k stále väčšej aktivite. V 24. minúte sa Kóňa ocitol vo vyloženej šanci, nasledovala však sporná situácia, keďže jeho zakončenie sa odrazilo od brvna do blízkosti bránkovej čiary, ale rozhodcovia gól neuznali, napriek protestovaniu senických hráčov, ktorí presviedčali rozhodcu, že sa jednalo o gól. Salzburg na slovenskej pôde jasne dominoval a udržiaval si priaznivý stav ku postupu do 4. predkola. V 34. minúte mohli hostia zvýšiť svoj náskok, ale Alanovo zakončenie Bolek ľavou nohou vyrazil na rohový kop. Do konca prvého polčasu sa už v podstate nič vážne neudialo. Podľa nášho názoru sa však malo jednať teraz o remízový stav, keďže zakončenie Kóňu zrejme malo platiť, ale estónsky rozhodca Hannes Kaasik však gól pre Senicu neuznal.

V úvode druhého polčasu sa hralo prevažne v strede poľa a miernu prevahu mali hostia, ktorí si pozorne strážili svoje dvojgólové vedenie. V 57. minúte hostia už spečatili postup do 4. predkola Európskej ligy, keď sa po rohovom kope Šventa hlavou presadil po krásnom "angličáku" ďalší brazílčan Alan - 0:2. Salzburg si takpovediac zvyšné minúty užíval, naďalej mal prevahu nad zaskočenými Seničanmi a pohodlne dohrával stretnutie. V 63. minúte už hráči z Mozartovho mesta vyhrávali rozdielom triedy, keď chybu obrancu Gajdošíka hosťujúci Alan využil a prekonal krížnou strelou bezmocného Boleka už druhýkrát - 0:3. Senica sa snažila skorigovať stav, hnala ich aj skvelá divácka kulisa, ale obrana Salzburgu bola pozorná. Totiž do konca zápasu si už Salzburg ustrážil výsledok a tak Red Bull vyhráva v Senici 3:0.

Autor: Filip Kubaliak

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

přeji to slovakum

Reagovat
smazaný uživatel

Senica byla pod tlakem v Rakousku a moc se as nezmeni ani v Senici...tip 2 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Senici ale RBS maji vetsi zkusenosti tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snaživá Senica může doma jenom příjemně překvapit. Salzburg má více zkušeností a kvality. V posledních 4 zápasech Salzburg 2 x remizoval 0 : 0 a dvakrát zvítězil 1 : 0. Senica potřebuje zvítězit o dva góly, aby se nemuselo utkání prodlužovat o 2 x 15 minut. Pokud Salzburg vstřelí gól, tak postoupí, protože Senica by musela zvítězit o dva góly, což bude obtížné.

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by Senica, ale Salcburku možná spíše bude vyhovovat venkovní prostředí a z brejků dá nějaký ten gólek

Reagovat
smazaný uživatel

I když má FK Senica díky výsledku z prvního utkání, solidní šanci, tak si to velmi zkušený RB Salzburg v poklidu uhlídá. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

A stalo se ....

Reagovat
smazaný uživatel

Senica nemala na Salzburg

Reagovat
smazaný uživatel

podle ocekavani..takhle meli Rakusane zvitezit doma...Senica alespon ziskala zkusenosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele