základní skupiny - skupina H, 1. kolo
15.09.2011 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Club Bruggy - NK Maribor 2:0

Bruggy s papírově nejslabším protivníkem skupiny H v Evropské lize před vlastními fandy nezaváhali a dvěma góly Odjidjai a Dirara z úvodní dvacetiminutovky rozhodly o třech bodech. Maribor na alespoň nějaké korigování zkrátka neměl a společně s Birminghamem, jenž podlehl Braze, si na úvod připsal dvoubrankovou porážku.

Belgickému celku první půlka vyšla náramné. Maribor byl navíc takový hodně vyjukaný, bylo vidět, že nemá s takovými zápasy zkušenosti, přece jenom se vůbec málokterý slovinský klub dostane do Evropské ligy. Už v 7. minutě hosté prohrávali. Odjija si udělal místo v soupeřově obraně a z blízkosti v pohodě zakončil.

Marně se mohl na své spoluhráče v defenzívě vztekat gólman Handanovič. Další navštívenku směrem na mariborskou branku poslal opět Odjija, svojí střelu z přímého kopu ale poslal jen nad. V 17. minutě ještě Akpala po Dirarově centru náskok nenavýšil, na druhé straně z dobré pozice minul Mezga.

Ve 22. minutě však Bruggy svůj tlak proměnily v branku. Dirar v šestnáctce nejprve nastřelil protihráče, pak už ale ovšem propálil vše, co mu stálo v cestě, a Handanovič se po jeho dělovce jen marně natahoval. Ve 36. minutě mohl zasadit definitivní úder Akpala, kterému přihrával aktivní Dirar, jenže Nigerijec bránu netrefil.

Ve 39. minutě se Maribor mohl vrátit zpět do zápasu, Volas totiž pěkně uvolnil Tavarese, ten ovšem šancí pohrdl a přestřelil. Ve 40. minutě nepustil za svá záda třetí gól Handanovič, jenž vychytal se štěstím ramenem Hoefkense. Po přestávce si již Bruggy dvougólový výsledek hlídaly, soupeře pouštěly jen občasných výpadů.

Zhruba tak dvěma příležitostmi mohli Slovinci utkání nějak zdramatizovat, přičemž domácí mohli ještě z několik svých šancí skóre navýšit. Mejac však v 63. minutě v největší možnosti, ostatně stejně jako jeho spoluhráči, ohrozit brankáře Coosemanse nedokázal, v 85. minutě se navíc nechal vyloučit po faulu na Akpalu hostující Rajčevič.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spise nez tip je to prani:-)....Maribor by mohl uhrat aspon bod..tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

brugy vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

V totmto zapase to vidim na mozne prekvapenie , priklanam sa k remize : 1-40% X - 40% 2 - 20%

Reagovat
smazaný uživatel

Vydra dva fíky.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně když bude hrát ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

nehrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele