1/16 finále - odvety
23.02.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover opanoval i utkání v Bruggách a zaslouženě jde dál

Hannover dokázal po brance Dioufa uspět i v Belgii a může se tak po zásluze radovat z postupu do další fáze Evropské ligy. Svěřenci Mirka Slomky tak jen potvrdili výbornou jarní formu a ukázali, že se s nimi bude muset počítat i nadále.

Domácí začali hodně aktivně, hráli s velkým nasazením a drželi se na polovině Hannoveru, ten si však důslednou obranou nepouštěl soupeře k tělu. Obraz prvních dvaceti minut byl jasně daný: Bruggy se tlačily dopředu, avšak jejich akce buďto pravidelně končily na bezchybné defenzivě, kde se výborně doplňovali především Eggimann a král vzdušného prostoru Pogatetz nebo potom, tak jako v případě Zimlinga zasáhl Zieler. Hned poté navíc 96ky z ničeho nic udeřily. Stindl poslal do pokutového území nadýchaný centr, jež dopravil na místo určení na zadní tyči neobsazený Diouf - 0:1. Nedávná posila z ManUtd se tak trefila už ve druhém utkání v řadě.

Další minuty prvního dějství se proměnily na souboj domácích střelců se zdí jménem Zieler, který si připisoval jeden zákrok za druhým. Největší šanci měl po autovém vhazování a špatně odvráceném centru Pogatetze aktivní Rafaelov, z obtížné pozice ale branku přestřelil. Po půlhodině hry pak užuž mohla být postupová tajenka definitivně rozhřešena: Diouf postupoval společně se svým útočným kolegou sám do otevřené obrany, Senegalec chtěl celou akci ještě vyšperkovat přihrávkou na lépe postaveného Abdellaoueho, ten ale na Kujoviče recept nenašel. Nakonec mohlo být všechno jinak, ale strážce hannoverské svatyně dokázal hlavičku Meuniera vytěsnit.

Po změně stran jsme byli opět svědky bleskového nástupu belgického celku, jenž si znovu vytvořil místy až drtivou převahu, tu však ani tentokráte úplně nevyužil. Høgliho rána byla spíše testovací, velkou příležitost měl potom po dalším obrovském zmatku ve vápně 96tek Rafaelov, ten však opět zakončoval v časové tísni, a tak prostor tří tyčí z velkého úhlu nenašel. Nápor symbolicky ukončila standardka Vázqueze, ani ta však Zielerovi výrazné potíže nepřinesla.

Dolnosaský celek měl potom dvě velké příležitosti utkání rozhodnout, Abdellaouemu se ovšem na poslední chvíli postavil do cesty Almebäck , Diouf pro změnu pálil nepřesně. Utkání postupem času začalo nabírat na obrátkách. Další spolupráci Abdellaoue - Diouf zakončil druhý jmenovaný vedle branky, povedený volný přímý kop Pandera poté zneškodnil Kujović. Svěřencům Christopha Dauma čas neúprosně utíkal, ani přes veškerou snahu už se jim ale s konečným výsledkem nepodařilo nic udělat.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyrovnané utkání s vyrovnaným výsledkem 2:1 a pak bude sranda při penaltovém rozstřelu

Reagovat
Tomtaf

2:1

2:2 pr.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

bruggy by měly dát fík že???

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
stas87

0-1,snad to bude hannoverska klasika s cistym kontom a postupom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele