základní skupiny - skupina I, 5. kolo
30.11.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Celtic FC - Atlético Madrid 0:1

Postup do vyřazovací části Evropské ligy si dnes definitivně zajistilo madridské Atlético, které zvítězilo na půdě Celticu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a právě před svým dnešním soupeřem, který je v tabulce skupiny I na nepostupové třetí příčce, má náskok už pěti bodů. Jediný gól zápasu vstřelil po půlhodině hry hostující záložník Arda Turan.

Matematika byla předem jasná. Atlético mělo před Celticem dvoubodový náskok, po dnešním duelu už zbývá odehrát poslední kolo základních skupin. Proto jakákoliv výhra znamenala pro španělský tým postup, naopak Celtic bude muset za čtrnáct dní bezpodmínečně zvítězit na hřišti druhého Udinese.

Atlético se znovu muselo v základní jedenáctce obejít bez kanonýra Falcaa, ten již sice vyléčil své zranění, do hry však přišel až po osmašedesáti minutách. Celý zápas na lavičce náhradníků pak proseděla další hvězda, José Antonio Reyes, jenž v poslední době upadl v nemilost kouče Manzana. Sestava Celticu byla z nejrůznějších důvodů značně obměněná.

Hosté začali skvěle a už po čtyřiceti vteřinách mohli vést, Salvio však hlavou po rohovém kopu Turana minul. Ve čtvrté minutě odpověděl totožnou situací na druhé straně Majstorovič, ten dokonce trefil prostor mezi třemi tyčemi, skvělý Courtois ale uchránil Atlético od inkasované branky.

Celtic postupně přidával a vytvořil si i několik slušných příležitostí, Stokes, Ledley a ani dvakrát Samaras ale na belgického gólmana nevyzráli. Rojiblancos znovu zahrozili až ve třicáté minutě, hned z toho však byl vedoucí gól. Rohový kop ještě domácí obrana dokázala odvrátit, balón si ovšem našel Arda Turan, posunul si ho na pravačku a prudkou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Stav 0:1 do té doby aktivnější Celtic poněkud zaskočil a iniciativu najednou převzali hosté z Madridu. Salvio mohl ještě do poločasu přidat druhý zásah, jeho střelu ale na poslední chvíli zblokoval stoper Loovens, Gabi pro změnu vypálil mimo.

Gabi nebezpečně pálil i v úvodu druhého dějství, ani tentokrát ale neměl přesnou mušku. Druhá půle byla celkově určitě méně záživná než poločas první, jen čas od času se o zajímavé pozice dostal Anthony Stokes, pokaždé mu ale něco málo ke gólové radosti chybělo. Slušné možnosti měli i na druhé straně střídající Falcao a Arda Turan, to se ale zase vyznamenal domácí brankář Forster.

A tak když Atlético přežilo závěrečný nápor Celticu, vede z Glasgowa důležité vítězství 1:0 a postup.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..2:3

Reagovat
paver

Celtic bude v celtic parku velmi silný a nebude snadno k poražení. na druhou stranu atletico je velmi kvalitní mužstvo které má více zkušeností s takto důležitými zápasy. pokud bude hrát celtic na plno a nebudou pouze bránit remízu tak myslím že to mohou uhrát. navíc s podporou jistě skvělých diváků bude šance ještě větší. tip: neprohra celticu, 1:1 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 vlastní Perea-Adrián,Reyes,Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas s new_adventure 2-3

Reagovat
ronaldik

Vymeťte Skoty ven, stejně tam nemajou co dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady to bude mít Atletico hodně těžké, jako každý tým venku, bude asi padat dost branej, doufám. Můj tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele