základní skupiny - skupina G, 1. kolo
15.09.2011 21:05 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Malmö FF 4:1

Holandským celkům se v úvodním kole základních skupin dařilo a všechny uspěly podle svých možností. Alkmaar ukázal švédskému Malmö opět svou neuvěřitelnou střeleckou sílu a díky tomu si na konto připsal další snadné vítězství. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka vskutku ukazují, že to myslí s bojem o titul v Eredivisii i na Evropské scéně opravdu smrtelně vážně. O svém vítězství rozhodli už v prvním poločase.

V něm se totiž po čtyřiceti minutách hry dostali do tříbrankového vedení a hned po přestávce přidali čtvrtou trefu, hosté dokázali až dvacet minut před závěrečným hvizdem korigovat z penalty. Zajímavostí je, že za Alkmaar téměř jako v každém klání střílel branky vždy někdo jiný a jeho týmový výkon je proto vskutku obdivuhodný. Domácí se dostali do vedení ve 21. minutě, kde se trefil naprosto neskutečně útočník Jozy Altidore.

Přitom hned v úvodu byl aktivnější švédský celek a Math Ranegie pálil vedle, střelu Jimmyho Durmaze z dobrých dvaceti metrů zachytil gólman Esteban Alvarado. Pak se ale na druhé straně prosadil ve 21. minutě právě Altidore. Ten napřáhl z dobrých třiceti metrů a zasáhl přímo pravý horní roh. Poté se sice hosté snažili srovnat stav a byli lepší, po půl hodině hry ale po faulu Ricardinha na Roye Beerense musel sudí odpískat pokutový kop.

K němu se postavil Rasmus Elm a naprosto s přehledem zamířil do pravého horního rohu. A za dalších šest minut nebylo co řešit, o vítězi bylo rozhodnuto. K odraženému balónu se dostal Adam Maher a vypálil z voleje pravačkou, míč prošel přímo za záda gólmana Johana Dahlina. Čtyři minuty po výměně stran se domácí radovali počtvrté, když z dvanácti metrů trefil dolní pravý dolní roh Australan Brett Holman.

Poté se utkání spíše již dohrávalo, švédský celek ale začal mít balón častěji na kopačkách a nakonec se také radoval z branky. Střídající Etienne Reijnen fauloval ve vápně Daniela Larssona a ten ze značky pokutového puntíku nemohl minout, snížil tak na konečných 1:4. Malmö sice ještě v závěru přitlačilo na pilu a mělo nějaké ty náznaky šancí na gól naděje se už ale nezmohlo a odjíždí tak z holandské půdy se slušným nadělením.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle me jasna 1..Alkmaar s formaci 4-3-3..to bude ofenzivni smrst..tip 1..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

podle ocekavani

Reagovat
smazaný uživatel

AZ lehká výhra

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

az 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci si zmeraju po kratkej dobe opat sily s muzstvom zo severu Europy, narozdiel od Norskeho Aalesundu im hostia budu klast omnoho vacsi odpor a podla mojho nazoru nie su uplne bez sance - ocakavam , ze domaci sa na vitazstvo budu musiet poriadne nadriet 1- 50% X - 30% 2 -20%

Reagovat
Stiksxx

Jasná záležitost. AZ má neskutečnou formu 3:0 prosadí se Altidore.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele