základní skupiny - skupina F, 2. kolo
29.09.2011 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Paříž se opět sklání, pokořili ji Baskové.

Španělští Baskové vyhrávají nad hvězdami protkaným výběrem pařížského Saint - Germain, které nevstřelilo ani gól a domů odjíždí bez bodu i dobrého pocitu.

Mnohamilionové investice nevyhrávají zápasy Ligy mistrů ve prospěch Manchesteru City a totéž platí také v Evropské lize. Podobné sumy začíná utrácet pařížský klub, ale rovněž mu zatím schází výsledky. V domácí lize to není právě nejlepší, tým trochu zaspal začátek a posily se teprve sehrávají. To bylo ostatně vidět také dnes.

Španělský tým, vedený trenérem Marcelem Bielsou, se naopak může radovat ze tří bodů, které zůstávají na stadionu San Mames. Jak k tomu došlo?

Zápas samotný měl zvláštní předehru, hostující fanoušci v centru města nepůsobili právě klidným dojmem a bylo mírné napětí cítit také na začátku. Nejvíce to asi působilo na obranu hostů, do níž hned v úvodu utkání dvakrát vplula největší baskická zbraň jménem Fernando Llorente. Své příležitosti ale nevyužil a stav se neměnil.

Velkou šanci měl Susaeta, jeho přímý volný kop ale branku Douchéze neohrozil. To ale změnil domácí Igor Gabilondo, jenž volejem proměnil nahrávku zmiňovaného Susaety v první gól zápasu. Hráči Athleticu šli po zásluze do vedení a snažili se ho navýšit. A zkoušel to stejný hráč. Gabilondovu střelu ale Douchéz pokryl a Muniainova dorážka letěla vysoko nad bránu.

Pařížané ale zbraně neskládali, vyrovnat se snažil například Mathieu Bodmer, ale svoji střelou brankáře Iraizoze neohrozil. V zápětí se karta obrátila a domácí své vedení zvýšili. Téměř identická situace paralelní první brance, tentokrát ale přišel centr z druhé strany. Jon Aurtenetxe skvělým pasem našel Susaetu a ten si už poradil - 2:0 pro domácí.

Ve druhém poločase se scénář hry neměnil, hráči Athleticu se tlačili před bránu Douchéze, pařížané nemohli najít klíč k dobře hrající obraně domácích. Situaci z pohledu hostů nezlepšil Momo Sissoko, který se krátce před odehranou hodinou nechal vyloučit za faul na mladíka Muniaina a svůj tým oslabil.

Hosté byli předurčeni k pádu, jejich hra postrádala řád a kombinační schopnosti, proto byli pro baskický tým relativně snadnou kořistí. Touha po úspěchu a hlad po gólech, to jsou hlavní faktory vítězství španělského týmu. Pařížský velkoklub má ještě mnoho práce a čeká ho dlouhá cesta, pokud chce dlouhodobě uspět. Baskičtí lvi tedy svou kořist přemohli a tři body zůstávají na San Mamés.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 02..0:0,0:1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas neprohra PSG......jsou ve forme,ikdyz spanele jsou spoanele,tak athletic se krci u dna spanelske ligy a vysledky maj hrozny.....02

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju Bilbau postup, ale tentokrát mluví forma pro PSG - 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
onze

Škoda, že ste do preview neuviedli ktorých hráčov tréner KOMBOUARE vôbec nezobral na zápas. Lebo ich šetrí na nedeľu proti LYONU. A ktorý chybajú pre zranenie. ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele