osmifinále - odvety
17.03.2011 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - FC Twente 2:0

Fotbalisté Zenitu Petrohrad bojovali jako lvi a hodně svého soupeře vyděsili, nakonec ovšem nedokázali duel dovést ani do prodloužení a výhra 2:0 jim nebyla nic platná. Do čtvrtfinále tak postupuje Twente, i když po prvním poločase to rozhodně tak nevypadlo. Domácí totiž v 38. minutě zvýšili na 2:0 a sahali po prodloužení. Jenomže nakonec už pozornou obranu soupeře nepřekonali a se soutěží se loučí.

Twente tak vyřadilo druhého ruského soupeře a pokud se mezi osmičkou nejlepších střetne se Spartakem Moskva a vyřadí ho, může se hrdě považovat za totálního kata ruských výběrů. V úvodní čtvrthodině se rozjížděly útočné kombinace na obou stranách, ruský výběr byl však o něco aktivnější. Nicméně diváci se nedočkali žádného vážnějšího ohrožení branky. To se zrodilo v 17. minutě a hned z toho byla vedoucí trefa Petrohradu.

Po pasu Portugalce Dannyho za obranu šel sám na gólmana Nikolaje Michajlova ruský záložník Roman Širokov. Ten sice napoprvé trefil pouze tyčku, následně se ale k němu balón vrátil a pohodlně otevřel gólový účet zápasu - 1:0. Hned na to zkusil vystřelit Danko Lazovič, jenže nemířil přesně. Twente mohlo srovnat ve 26. minutě, avšak osamocený Landzaat zblízka nepochopitelně pálil jen do náruče brankáře Jurije Ževnova.

O minutu později mohl na druhé straně zvýšit Alexandr Aňukov, ale jeho ránu do šibenice naprosto brilantně chytil gólman Michajlov. Za dalších deset minut se již Zenit dočkal. Po výborné práci Dannyho a jeho následné přihrávce vypálil Alexandr Keržakov, který propálil obránce Barta Buysse a balón skončil v síti - 2:0. Domácí se snažili přidat další trefu a vymodlit si alespoň prodloužení, o dvě minuty později pálil hodně mimo Danny.

Zenit na začátku druhé půle vystřídal a tlačil se do pokutového území soupeře. Avšak v úvodní čtvrthodině stojí za zmínku snad pouze slabá střela Keržakova, jako by domácím najednou došla šťáva. Naopak na opačnou branku se sám řítil Theo Janssen, na poslední chvíli přispěchal s obranným zákrokem Portugalec Bruno Alves. Hned na to chtěli snížit Janssen s De Jongem, nicméně jejich rány přesné nebyly. V dalším průběhu se domácí postupně tlačili do pokutového území soupeře, jenže jedinou tvrdší střelu Aňukova zastavila zeď. V nastaveném čase obklíčil Zenit pokutové území Twente, ovšem neskóroval a v Evropské lize proto končí.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (14)

Přidat komentář
PePiG7

2-1 Kerzhakov,Danyy-DeJong

Reagovat
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
vanGomm

Po výsledkách 3:0 se vypadává málo kdy.Navíc si myslím,že tam Twente gól vstřelí.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 po pp 4:0

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 nebo 0:2

Reagovat
Losinho

3:0, Zenit na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
FC Porto FC

Tak tady není o čem, Zenit možná vyhraje ale už nepostoupí

Reagovat
AjaxFans

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

zenit by mohol dat rychlo este jeden

Reagovat
AjaxFans

Neé

Reagovat
FC Porto FC

Dobře Twente

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele