čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2011 21:05 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Villarreal CF - FC Twente 5:1

Villarreal nakročil do semifinále Evropské ligy, Twente totiž v úvodním utkání čtvrtfinále přehrál jednoznačným výsledkem 5:1. Hosté dokázali vstřelit branku až v závěru, kdy prohrávali o pět gólů.

Twente nenavázalo na poslední dobrý výsledek z ligy, ani na minulá dvě zvládnutá úvodní klání z Evropské ligy. Jinak skvěle organizovaná obrana, naprosto precizní v osobních soubojích, vyhořela a po prvním poločase bylo jasné, že se na stánku španělského celku urodí velký debakl.

Holandský celek by k postupu musel doma vsítit minimálně čtyři branky a tak zkušený celek, jako je Villareal, si asi nenechá postup mezi nejlepší čtyřku ujít. Twente inkasovalo už v polovině úvodního dějství, největší kolaps si ovšem prožilo stejně jako konkurenční PSV Eindhoven těsně před pauzou a po pauze. Během dvou minut v závěru prvního poločasu totiž domácí vedli už 3:0, v 55. minutě zvýšili dokonce na 4:0 a bylo rozhodnuto.

Vedoucí trefu zařídil zkušený bek Carlos Marchena. Po rohovém kopu Borja Valery prodlužoval hlavičkou na bližší tyči Jose Manuel Catala a Marchena vyskočil nejvýše, pohodlně uklidil balón do sítě. O dvacet minut později si vyměnili balón Giuseppe Rossi se Santim Cazorlou a právě Cazorla poslal krásnou přízemní přihrávku za obranu, kde se jí zmocnil unikající Valero. Ten pronikl až do vápna a nikým neatakován zamířil pod nohu gólmana Nikolaje Mihajlova - 2:0.

Z další dvě minuty přidal v nastaveném čase úvodního dějství třetí trefu opět někdo úplně jiný. Tato branka byla pro hosty hodně nešťastná. Po autovém vhazování přizvedl nechtěně hlavou do pokutového území bek Twente Peter Wisgerhof přímo na hlavu Nilmara a ten zblízka nikým nehlídán rozvlnil bez problémů sít. Po deseti minutách hry v druhém dějství dostal pas od půlky Rossi a doběhl až před hranicí vápna, kde fantasticky dloubnul do míče a ten skončil přímo v levém horním rohu - 4:0.

Poté se gólové hody na chvíli uklidnili, nicméně deset minut před závěrečným hvizdem přidal lisabonský celek pověstný pátý gól. Rossi vymyslel přihrávku nakrátko před hranicí vápna na Nilmara, kterému se balón posadil přímo na pravačku a propálil všechno před sebou. Cennou útěchy byla pro Twente alespoň jedna vstřelená branka, kdy se na pravém kraji pokutového území obtočil kapitán Wisgerhof kolem Brunoa a poslal měkoučký centr na hlavu Marca Janka, kde rakouský ostrostřelec uklidil balón hlavou přímo k tyči - 5:1.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Villarreal jedeméééé

Reagovat
PePiG7

2-0 Nilmar,Ruben

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2, odveta 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3 přestřelka

Reagovat
smazaný uživatel

nechcu být rýpal, ale Villarreal určitě není z Lisabonu

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele