čtvrtfinále - odvety
14.04.2011 19:00 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Porto nadělilo Spartaku další pětku a hladce postupuje

Porto hladce zvítězilo i v Moskvě a celkovým skóre 10:3 rozdrtilo Spartak. Dnešní odvetu vyhrálo 5:2 a postupuje do semifinále Evropské ligy, kde si v předčasném finále zahraje s největší pravděpodobností s Villarrealem.

Porto si jednoznačný postup hlídalo už od úvodních minut, lepším týmem bylo po celý průběh zápasu. První šanci měl v páté minutě Falcao, jeho ránu však zblokoval pozorný Kombarov. Tempo zápasu opět určovali dva hráči, oba na sobě měli modrobílý dres se znakem Porta na srdci. Asi není těžké uhádnout, že se jedná o Falcaa a Hulka, kteří nejčastěji zaměstnávali domácí obranu.

Právě Hulk se do své první velké příležitosti probojoval po deseti minutách, Dikana v brance Spartaku ovšem nepřekonal. Ještě předtím se poprvé ukázali také domácí, McGeadyho prudkou střelu z úhlu však skvěle vytěsnil Helton. Krásné kolmice pro své ofenzivní spoluhráče rozdával také Joao Moutinho, v devatenácté minutě se však rozhodl zakončit sám a míči chybělo velmi málo k tomu, aby vymetl pavučinky domácí brány.

Ve dvacáté osmé minutě si narazil Hulk na půlící čáře s Falcaem, utekl všem včetně Marka Suchého, v pokutovém území se ještě stihl ohlédnout zpět na Falcaa a když viděl, že není komu přihrát, vystřelil a překonal bezmocného Dikana. Osm minut před přestávkou se na levé straně perfektně uvolnil Jakovlev, jeho rána zblízka však zamířila nad branku.

Ve dvaačtyřicáté minutě se po kombinaci ve středu hřiště a následné perfektní přihrávce Cariocy se sám na bránu řítil Alex, vědom si stíhajícího stopera Rolanda se však rozhodl poněkud ukvapeně vystřelit a podle toho to také skončilo, Alexova střela skončila mimo. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 0:1, opřel se do odraženého míče Hulk a byl z toho roh, který sám Hulk rozehrál přesně na hlavu Cristiana Rodrigueze, jehož hlavička skončila v síti.

Ještě lépe než do první vstoupilo Porto do druhé půle. Micael vyslal krásnou kolmicí vpřed Falcaa, kterého napoprvé vychytal Dikan. Míč se však vrátil na kopačky Falcaa, následovala zpětná přihrávka na Guarína a třetí gólová radost hostů v zápase. Šest minut po přestávce byli domácí blízko korigování skóre, na McGeadyho centr si naskočil Alex, další bezchybný zákrok ovšem předvedl Helton. Již o minutu později se Spartak dočkal. Arťom Dzjuba nejprve jesličkami potupil Otamendiho, dalšího stopera Rolanda si obhodil a sám tváří v tvář Heltonovi nezaváhal.

Nádherný fotbal pokračoval, o další dvě minuty později nacentroval od rohového praporku Guarín na Rodrigueze, ten prodloužil míč k Falcaovi a pro kolumbijského kanonýra již nebyl problém doklepnout ho hlavou do opuštěné sítě. Pro nejlepšího střelce Evropské ligy to byla jedenáctá letošní branka v jedenáctém utkání této soutěže.

V sedmdesáté druhé minutě Spartak znovu snížil na rozdíl dvou branek, přihrávku za obranu dostal střídající Ari, obešel vybíhajícího Heltona a do prázdné branky zavěsil. Ten samý hráč pak pelášil sám na Heltona, míč mu ale při snaze o technickou finesu utekl za brankovou čáru. Sedm minut před koncem prostrčil balón James Rodriguez Hulkovi, jeho rána slabší pravačkou ale nemohla Dikana překvapit.

Minutu před koncem Porto definitivně rozhodlo o osudu tohoto utkání. Micael nejprve přihrál Jamesi Rodriguezovi, který trefil břevno, míč se však vrátil k Micaelovi, který propálil Suchého i Dikana a určil tak konečnou podobu skóre na 2:5.

Porto tak ve dvou nádherných zápasech rozdrtilo Spartak poměrem 10:3 a naprosto zaslouženě postupuje do semifinále Evropské ligy, kde se na devětadevadesát procent utká s Villarrealem.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1, oba góly Marek Suchý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3 3-Falcao tentokrat pouze dva goly,jinak si preju aby padalo hodne golu a bylo se na co divat.

Reagovat
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

porto 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

spartak-porto 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

zmena tipu

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Sovětský tým

Reagovat
smazaný uživatel

je to 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele