1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 13:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Twente si s mrazem poradilo, Rubin vyloupilo dvěma brankami

Kazani se výlet do Moskvy, kde se muselo odehrát jeho střetnutí mezi 32 nejlepšími Evropské ligy, nevydařil. Před bídnou kulisou a v těžkých mrazech podlehli nizozemskému Twente Enschede 0:2, které je tak postupu do další fáze rozhodně blíže. Výhru hostujícímu celku zařídily trefy de Jonga a Wisgerhofa ze druhé půle.

Protože utkání bylo kvůli velkým mrazům v Rusku přesunuto do Moskvy a ještě se hrálo ve tři hodiny odpoledne místního času, odpovídala tomu i tragická divácká kulisa. Z osmdesátitisícové kapacity Lužniki bylo zaplněno ani ne pět procent. I tak hráči pobíhali v patnáctistupňovém mrazu.

Takže než se rozehřáli, trvalo to hodně dlouho. Na druhou stranu se ani není moc čemu divit. Jen dvě nebezpečnější střely vyslal v první půli nejprve hlavou domácí Natcho, jemuž jí ale vychytal hostující gólman Mihajlov, Ďaďun následně střílel vedle. Poté se do pokusu Lebeděnka postavil Douglas a udělal dobře, jinak by míč zřejmě skončil v síti.

Mihajlov se musel činit i po přestávce, ohrožoval ho znovu Ďaďun, jeho hlavičku se mu však podařilo polapit. Jenže poté jako by otěže zápasu přebíralo Twente, už rána Janssena byla hodně nebezpečná, i když letěla jen mimo. Blízko brance byl i Rosales, poté se na poslední chvíli dva metry před bránou vrhl do střely Chaddliho obětavý César Navas.

Ovšem pár vteřin na to zahrávali hosté rohový kop a stupňovaný tlak nakonec proměnili ve vedení. Janssen nacentroval krásně na hlavu de Jonga a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Vyrovnat mohl Ansaldi, ale mezi tři tyče nezamířil, v 88. minutě naopak pojistil nizozemskému týmu tři body dorážkou zase po rohovém kopu Wisgerhof.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
paomara

nikomu nazávidím hrát v takovejch mrazech

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
FC Porto FC

krása

Reagovat
smazaný uživatel

opět podcenění Twente Být Holandským mistrem asi pro většinu nic neznamená

Reagovat
Shevchenko

Aha takže když Twente vyhraje, tak je to podcenění? Rubin hraje velkou bídu a navíc letos to byl jejich první zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak nevíš, jak si vede Carlos Eduardo?

Reagovat
kubys

Průměrný. Fakt jak nadchnul v prvních dvou zápasech, tak potom zapadl do šedého průměru a pouze se sem a tam blýsknul nějakou parádou, často ne moc účelnou a následně se zranil, ovšem i po návratu hrál stejně. Na druhou stranu, pořád mu věřím, mít v záloze útočné klenoty Kasajeva a Eduarda bude luxus.

Reagovat
kubys

Ale hovno bídu.

Reagovat
smazaný uživatel

jde o předzápasový tip, když už teda Rubin hraje bídu, proč byl tip EF 1? Stejně tak to bylo na podzim v LM, tip většinou na soupeře Twente...

Reagovat
smazaný uživatel

Twente Opäť potvrdili, že momentálne sú najlepšie holandské mužstvo, hrať s hocikým v Európe rovnocennú partiu.

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

Jinak Rubin hrál 4-4-2???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele