základní skupiny - skupina G
16.09.2010 21:05 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

RSC Anderlecht - Zenit Petrohrad 1:3

Alexandr Keržakov se stal hlavním hrdinou zápasu mezi nejúspěšnějším belgickým celkem historie Anderlechtem Brusel a vedoucím týmem Premier ligy Zenitem Petrohrad. Sedmadvacetiletý ruský reprezentační forvard nastřílel již v prvním poločase tři branky, na které dokázal zkoprnělý a nedobře hrající Anderlecht odpovědět pouze brankou maďarského obránce Rolanda Juhasze.

Zenit má v nejvyšší soutěži šestibodový náskok před svými pronásledovateli a dva zápasy k dobru. Svou výbornou fazónu potvrdil i na stadionu Constanta Vanden Stocka, kde zejména v prvním poločase naprosto dominoval a nepustil domácí mužstvo do výraznějšího ohrožení svatyně Jurije Ževnova.

V tyrkysových dresech nastoupivší hosté se prosadili již v osmé minutě. Po výborné kombinaci se dostal k míči na pravém křídle zkušený petrohradský záložník Sergej Semak, který poslal mezi malý čtverec a penaltový puntík exklusivní centr, který Alexandr Keržakov poslal neomylně do sítě bezmocného Silvia Prota.

Hra se následně uklidnila a nepočítaje dvou střel z dálky nedošlo k žádnému výraznému ohrožení té či oné branky, přesto bylo zjevné, že se do ofenzívy tlačí více Zenit Petrohrad. Svůj mírný tlak přetavil krátce po půlhodině hry v druhou branku.

Po další pohledné kombinaci po ose Igor Denisov - Danko Lazović a Roman Širokov se míč dostal k Alexandru Keržakovovi, který ho z vápna umístil přesně k levé tyči Protovy branky.

Třetí branka byla vůbec nejkrásnější ze všech tří, co Keržakov v utkání vstřelil. Danko Lazović poslal do pokutového území prudký přízemní centr, který střídající Viktor Faitzulin chytře pustil na lépe postaveného Keržakova, který přenádhernou ranou vymetl všechny pavouky a podobnou havěť z levého růžku Protovy svatyně.

Anderlecht se po obrátce probudil a Zenit měl zpekla štěstí, že se hlavička Lucase Bigliy nevešla mezi tři tyče. Na hřišti se postupem času hodně přitvrdilo, což vyhovovalo spíše domácímu celku, který chytl druhou mízu a v šestašedesáté minutě vstřelil svou první a zároveň poslední branku v utkání. Jonathan Legear poslal na malé vápno výborný míč z rohového kopu a vyzval Ronalda Juhasze ke vstřelení jeho první branky v soutěži.

Kdo čekal urputný nápor domácího mužstva, musel být zklamán. Byl to naopak Zenit, kterému se několikrát podařilo vylekat brankáře Silvia Prota. Ten měl hodně práce s Dannyho či Keržakovovou střelou, s nimiž si s vypětím všech sil nakonec poradil. Brankář Jurij Ževnov na druhé straně se pak vytáhl proti střelám Legeara a Juhasze. Zenit nakonec bez potíží dokráčel k prvnímu a zaslouženému vítězství na půdě Anderlechtu. Jeden ze spolufavoritů soutěže předvedl výborný výkon a potvrdil předpoklady odborníků, že Zenit může bojovat o celkové prvenství.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Mircu5

1:0

Reagovat
Mircu5

Oprava 1:1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
cresposuper

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera Kerzho!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele