základní skupiny - skupina J
02.12.2010 19:00 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

PSG postupje, doma skolilo FC Sevillu 4:2

Fotbalisté PSG si po výhře 4:2 nad španělskou FC Sevillou zajistili postup mezi 32 nejlepších celků Evropské ligy. Hosté naopak budou muset v posledním kole bojovat, aby prošli dále, s Dortmundem, který v souběžně hraném utkání porazil Karpaty Lvov 3:0. PSG vedlo 2:0, Sevilla zásluhou Kanoutého dokázala sice srovnat, ale trefy Neneho a Hoaraua zařídily nakonec domácím tři body.

První poločas se musel nezaujatému divákovi nesmírně líbit. Oba týmy udělaly oproti svým posledním ligovým duelům dvě změny v obraně, Sevilla namísto Konkoa s Alexisem nasadila Daba a Escudého, PSG poslalo do hry Cearáu a Sakha, ač o víkendu proti Lyonu hráli Jallet s Armandem, a jako by to bylo na sehranosti obou defenzív hodně znát.

Už ve 4. minutě narazil sevillský Kanouté spoluhráči Romaricovi, jehož přízemní pokus skončil na levé tyčce Edelovy brány. Na druhé straně však v 17. minutě již domácí načali účet zápasu. Neneho rohový kop našel v šestnáctce hlavu Camary, ten stačil prodloužit k tyči na Bodmera, jenž se z metru nemohl mýlit.

A jen o pár chvil později vedli Pařížané už o dva góly. Skórovali opět ze standardky a paradoxně znovu po rohovém kopu Neneho, jenž ho rozehrával ze stejného místa jako o tři minuty dříve. Tentokráte se probil do výšky mezi dvěma protihráči Hoarau a hlavou usměrnil míč ke vzdálenější tyči.

Kdyby za čtyři minuty nestřílel úplně osamocený Chantome ve stoprocentní příležitosti jen nad bránu, mohlo být vlastně rozhodnuto. Takhle ale domácí nabídli soupeři šanci vrátit se do zápasu. A on toho náramně využil. Po půlhodině hry Dabo nahrál dozadu na Capela, ten zprava okamžitě vyslal pas na Kanoutého, jenž hlavou snížil na 1:2.

Ve 36. minutě bylo náhle srovnáno. Perotti pronikl po levé straně kolem Cearáy, dokázal odcentrovat na bližší tyč, kde nikým nehlídaný Kanouté pohodlně rozvlnil síť. Jenže PSG si ještě před přestávkou dokázalo navrátit vedení na svou stranu. Sessegnon přihrál pod sebe na Neneho, jenž si parádně zpracoval a levačkou přesně mířenou střelou zařídil třetí branku svému týmu.

Těsně po obrátce Sevilla obdržela již čtvrtý gól do své svatyně. Ačkoli Hoarau nedisponuje velkou rychlostí, dokázal ve 47. minutě předstihnout Escudého i Cácerese, jež ho marně stíhali, zachytil přihrávku Chantomeho, který dobře přečetl rozehrávku Sevilly, Hoarau pak jen dloubl do míče a podél gólmana Palopa v pohodě skóroval.

V 51. minutě musel zbytečně na tribunu domácí trenér Antoine Kombouaré. Nelíbilo se mu, jak rozhodčí Luca Banti posoudil jeden z faulů na jeho svěřence Chantomeho a jeho protesty mu u muže v černém dresu neprošly. Pro domácí by bylo zajisté také velmi zle, kdyby po standardce rozehrávané Perottim netrefil hlavičkující Escudé jen do břevna.

Aby to bylo ve druhém dějství na nastřelení brankových konstrukcí 1:1, po dalším nebezpečném rohovém kopu Neneho napálil Camara z bezprostřední blízkosti a ve vyložené pozici ve vápně tyčku. V 71. minutě se do dobré šance probíjel Kanouté, ale brankář Edel mu dobře vykryl střelecký úhel a v počínání mu rychle zabránil.

Zajímavá byla rovněž 78. minuta. Nejprve jen o kousek nedosáhl na centr zleva Kanouté, který kdyby tečoval, minimálně by způsobil brankáři Edelovi velké problémy, na druhé straně podcenil jednu ze situací gólman Palop, míč se dostal Luyindulovi, jenž malinko zaváhal, a tak jeho pokus nezamířil do prázdné brány, nýbrž jí zablokoval jeden ze sevillských hráčů.

Ve zbývajících deseti minutách si hosté nevytvořili nic vážnějšího, čím by mohli ohrozit soupeře, výsledek a fakt, že tři body zůstanou v Parku princů. V posledním zápase PSG jede na půdu ukrajinského Lvova, kde bude hrát jen o fotbalovou čest, zatímco Sevilla se bude prát doma s Dortmundem o postup.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla musi vyhrat nech postupi dortmund 1:0

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

tazky zapas so stastnym koncom pre domacich tip1

Reagovat
mickey mouse

Zajímavá podívaná.

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele