osmifinále - 1. zápasy
10.03.2011 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Twente nemělo problém se Zenitem, vyhrálo s přehledem 3:0

Nizozemský mistr Twente Enschede má nakročeno vyřadit z Evropské ligy dalšího ruského soupeře. Naposledy z této soutěže přešel dál přes Rubin Kazaň a nyní si do odvety se Zenitem Petrohrad z prvního zápasu bude vézt pohodlné vítězství 3:1. Dvě branky zařídil Luuk de Jong, jednu Denny Landzaat.

Obě strany nezačaly nijak aktivně, důležitý moment se udál vlastně až po pětadvaceti minutách hry, kdy Twente skórovalo poprvé. Chadli poslal centr zprava do vápna, kde operoval de Jong a hlavou zamířil přesně k pravé tyčce Malafejeovovy brány. Douglas následně hlavou po rohovém kopu Janssena přestřelil.

Zenit hrozil leda tak několika nebezpečnějšími centry do šestnáctky Twente, domácí obrana však pracovala jako dobře seřízené hodinky a svěřencům trenéra Luciana Spallettiho sotva něco dovolili. V první půli byli Petrohradští zkrátka hodně neviditelní, ovšem bohužel pro ně se nic nezměnilo ani po přestávce.

Brankář Michajlov sice musel lapit střelu Bruna Alvese, v 56. minutě však domácí zvýšili náskok. Pas ze standardky Janssena se odrazil od kopačky Bruna Alvese za vápno k Landzaatovi, který se parádně opřel do míče a z první zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Twente jinak i nadále nepouštělo Zenit do vyloženější šance.

Povedený výkon nakonec potvrdil třetí trefou utkání De Jong v 90. minutě, jenž hlavičkou usměrnil do sítě pobídku Janssena z levé strany. Tři góly Petrohrad mimochodem v letošním ročníku Evropské ligy ještě neinkasoval. Twente naopak slaví svou nejvyšší výhru v letošním ročníku evropských pohárů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

0 0

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

zapas muze skoncit jakkoliv..pro me bez tipu

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 ZENIT!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zapas bude hodne vyrovnany mohla by byt remiza nebo vyhra twente a celkovy postup bude o penaltach!

Reagovat
smazaný uživatel

To mi ho vyndej .

Reagovat
kubys

Co to je za shit? 2:0 prohru by ještě dokázali nějak zvrátit, ale tohle? A hlavně, ja Zenit vůbec hrál, že dostal 3 goly?

Reagovat
FC Porto FC

Krááása rusáci dostali

Reagovat
AjaxFans

Suveréně

Reagovat
Stiksxx

Klobouček.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už všichni uznají sílu Twente

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele